HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dünya okullarında yeni normal

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Dünya okullarında yeni normal
Dünya Okullarında Yeni Normal, Haber

DÜNYA Haberleri  / NTV

Neredeyse tüm ülkelerde koronavirüs nedeniyle kapanan okullar ‘yeni normal’ şartlarıyla açılmaya başladı. Her ülke korunmak için farklı tedbirler aldı. İşte dünya ülkelerinde yeni normalle ilgili okullarda yapılan düzenlemeler.

Tüm dünyada eğitim sistemi korona virüsün etkisi azalınca yeni normal döneme girmeye başladı. Her ülke kendi özel koşullarına göre yeni düzenlemeler yapıyor. UNESCO, UNICEF gibi kuruluşlar, dünya çapında yaklaşık 1.3 milyar öğrenciyi etkilemeye devam eden pandemi nedeniyle okula dönüşlerin en güvenli şekilde olması için sürekli güncellenen kılavuzlar yayınlıyor. 

Türkiye, bu hafta açılan okul öncesi özel eğitim kurumları için maske, eldiven ve dezenfektan kullanımı gibi genel önlemler ve diğer standartlara geçti. Hürriyet gazetesinden Dilek Atlı'nın haberine göre dünya ülkelerinden yeni normalle ilgili düzenlemeler ise şöyle:

JAPONYA
Japonya’daki okullarda çocukların maske ve koruyucu siperlik kullanmaları zorunlu.

BELÇİKA
Belçika’da çocuklar okula girerken ellerini dezenfekte ediyor. Sosyal mesafe kurallarına uyuyor.

İNGİLTERE
İngiltere Eğitim Bakanı Gavin Williamson’un “Virüs uzun süre hayatımızda olacak. Bu nedenle okulların bir an önce açılması gerekiyor. Çocuklar daha fazla okuldan uzak kalamazlar” ifadeleri tepkiye neden olsa da ilkokullar 1 Haziran’da açıldı. Uzaktan eğitime devam eden liseler ise eylülde yeni eğitim-öğretim hayatına başlayacak.

POLONYA
Örgün eğitime 12 Mart’ta ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Dariusz Piontksowksi okulların 2020 eğitim-öğretim yılının sonuna kadar kapalı kalacağını açıkladı. Dersler 26 Haziran’a kadar uzaktan devam edecek. Eylülde okula dönüş koronavirüsün seyrine göre belirlenecek.

FRANSA
Salgının olmadığı yerlerde ortaokul ve liseler açık. Bir sınıfta en fazla 15 öğrenciye izin veriliyor. Sosyal mesafeye uymak ve maske kullanmak zorunlu. Koronavirüs tespit edilen okullar kapatılıyor.

ALMANYA
Başbakan Angela Merkel ve eyalet başkanlarının aldığı, virüsün durumuna göre okulların bölgesel olarak açılmasıyla ilgili karar sürüyor. Açılan okullar haziran ayında da önlemlerle eğitime devam edecek. Yeni eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi gelişmelere göre belirlenecek.

İTALYA
Başbakan Giuseppe Conte’nin ülkede okulların yaz tatiline dek kapalı kalacağına ve eğitimin tatilden sonra, yeni dönemde başlayacağına dair açıklaması geçerliliğini halen koruyor.

İSPANYA
Okulların 26 Mayıs’tan itibaren kısmen yeniden açılmaya başladığı İspanya’da amaç, sınavların gerçekleştirilmesi. Ancak ülke genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin tamamen açılması eylül ayına bırakıldı.

GÜNEYKORE
Açılan okullar vaka sayısı artınca 29 Mayıs’ta tekrar kapandı. Başkent Seul’de 15 Haziran’da okulların yeniden açılıp açılmayacağı gelişmelere göre belirlenecek.

AMERİKA
Öğretmenler ve aileler, yapılan anketlerde okulların eylülden önce açılmaması konusunda hemfikir. Hatta bazıları aşı bulunmadan örgün eğitimin başlamasına karşı. Hükümette okulların yeniden açılma ihtimali görüşülüyor.

RUSYA
Devlet Başkanı Vladimir Putin, stratejilerini belirlemeleri konusunda yerel yöneticileri görevlendirdi. Ülke genelinde okullar halen kapalı. Uzaktan eğitim devam ediyor. Virüsün etkisinin güçlü hissedildiği ülkede okulların ne zaman açılacağı ile ilgili henüz kesin bir bilgi yok.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...