Avustralya’da polisin olmadığı, kanunların işlemediği kasaba

Düzenleyen:
Avustralya’da polisin olmadığı, kanunların işlemediği kasaba

DÜNYA Haberleri

Avustralya'nın Güney Avustralya eyaletinin başkenti Adelaide’in 1.300 kilometre kuzeyinde, çöl içindeki Fregon kasabası, suç olayları ve kanunsuzluğuyla Vahşi Batı’yı aratmıyor. 2016’da hemşire Gayle Woodford’ın (56) tecavüze uğrayıp öldürülmesiyle gündeme gelen kasabada polis yok, kanunlar da işlemiyor.

Avustralya'nın Güney Avustralya eyaletinin başkenti Adelaide’in 1.300 kilometre kuzeyinde, çöl içindeki Fregon kasabası, suç olayları ve kanunsuzluğuyla Vahşi Batı’yı aratmıyor. 2016’da hemşire Gayle Woodford’ın (56) tecavüze uğrayıp öldürülmesiyle gündeme gelen kasabada polis yok, kanunlar da işlemiyor. Suçların cezasız kaldığı kasaba, ülkede en vahşi cinayetlerin ve en çok suç olaylarının işlendiği yer. Kasabadaki feci durumu bir raporla ortaya koyan sorgu yargıcı Anthony Schapel, kasabada tam kapsamlı bir polis gücü oluşturulması gerektiğini ifade etti. Raporda, “Eğer Fregon kasabasında şiddet olayı yaşanmadan geçen tek bir gün olursa çok iyi” ifadesi kullanıldı. Aborijin toplumunun yaşadığı bölgedeki kasabada 300 hane var. Acil durumlarda en yakın yerdeki polis biriminden olay yerine intikal ancak bir buçuk saatte mümkün oluyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...