HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pakistan’da lüks otelde patlama: 5 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan’da lüks otelde patlama: 5 ölü
Pakistan, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'ın Belucistan eyaletinin Ketta şehrinde bir otelin otoparkında meydana gelen patlamada, aralarında bir polisin de bulunduğu 5 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Emniyet yetkilileri, patlamanın kaynağının ilk incelemelere göre bomba yüklü araç olduğunu belirtti. Saldırıda aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Bomba imha ekipleri, 40 ila 50 kilogram arası patlayıcı maddenin saldırıda kullanıldığını açıkladı.

Saldırıya kınama

Patlamanın etkisiyle otoparktaki araçlar zarar görürken, otelde de hasar oluştu.

Pakistan Başbakanı İmran Han başta olmak üzere çok sayıda bakan ve milletvekili de saldırıyı kınadı.

Öte yandan, Çin'in İslamabad Büyükelçiliği'nde Ziraat Sorumlusu Gu Wenliang, Global Times gazetesine yaptığı açıklamada, tüm diplomatların güvende olduğunu, kendileri otele dönmeden 10 dakika kadar önce patlamanın yaşandığını açıkladı.

Çin Büyükelçisi otelde kalıyordu

Dün akşam, Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin’in İslamabad Büyükelçisi Nong Rong’un ve Çinli diplomatların otelde kaldığını ancak patlama sırasında otelde bulunmadıklarını söylemişti.

Ahmed, Pakistan'ın düşmanlarının barışçıl ve gelişen bir Pakistan görmek istemediklerini belirterek saldırıyı kınamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...