İsrail zulmünü sürdürüyor! Şehit sayısı 83'e yükseldi

İsrail zulmünü sürdürüyor! Şehit sayısı 83'e yükseldi

DÜNYA Haberleri

Gece-gündüz Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, sivillerin kaldığı binaları vuruyor. Bütün dünyanın gözü önünde insanlık suçu işleyen İsrail'in Başbakanı Netanyahu ile Savunma Bakanı Gantz "saldırıları artıracağız" dedi. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 83'e, yaralı sayısının 487'ye yükseldiği bildirildi.

İsrail, pazartesi günü Gazze’ye başlattığı saldırıları artırdı. Gece-gündüz Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, sivillerin kaldığı yerleri hedef aldı. 12 katlı Hanadi Kulesi’ni ve yine sivillerle birlikte basın kurumlarının bulunduğu Cevhere adlı 9 katlı binayı vuran İsrail’in saldırılarında Gazze TİKA ofisi de hasar gördü. İsrail botları da kentin sahil kesimini bombaladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tekrar saldırıya geçen İsrail savaş uçakları, Gazze’deki Filistin direniş güçlerine ait güvenlik merkezleri ve polis karargâhlarına saldırdı. Saldırıda caddeler ve altyapı sistemleri de hedef alındı. Akşam saatlerinde de İsrail, Gazze’nin en işlek bölgelerinden birinde yer alan dairelerin ve ticari ofislerin bulunduğu 14 katlı Eş-Şuruk adlı binayı hava saldırısıyla yerle bir etti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralı sayısının arttığı belirtildi. Saldırılarda, 83 Filistinlinin şehit olduğu, yaralı sayısının ise 487'ye çıktığı kaydedildi.

İSRAİL GAZZE'Yİ YOĞUN BOMBARDIMANA TUTTU
İsrail uçakları, Gazze'nin kuzeyinde pek çok noktaya aynı anda yoğun saldırı düzenledi.
Savaş uçakları, Beyt Lahiya bölgesindeki Şeyh Zayid kenti çevresini havadan bombardımana tuttu. Görgü tanıklarına göre, saldırıda bölgedeki pek çok bina yerle bir oldu.
Sivil savunma ekipleri ile ambulansların olay yerine intikal ettiği ve saldırının yaşandığı bölgede enkaz altından 13 yaralı çıkarıldığı ifade edildi.
Gazze'deki İçişleri Bakanlığı ise Kuzey Valiliğindeki İç Güvenlik Teşkilatı binasının İsrail uçaklarının bombardımanı sonucu tamamen yıkıldığını açıkladı.

İsrail zulmünü sürdürüyor! Şehit sayısı 83'e yükseldi

“FİLİSTİNLİLER HAKLI”
İsrail’in saldırılarına Filistin direniş örgütlerinden İslami Cihad Hareketi’nin askerî kanadı Kudüs Seriyyeleri roketle karşılık verdi. 250’ye yakın roketle Tel Aviv, Askalan, Bir’us Seb’a (Beerşeva) ve Sderot şehirleri hedef alındı.
Öte yandan ABD’de yaşayan ünlü Yahudi profesör Norman Finkelstein, Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesinde Filistinli ailelerin evlerinden çıkarılması gerginliği ile başlayıp Gazze’ye saldırıya dönüşen gelişmeleri değerlendirdi. Finkelstein "İsrail sadece savaş suçları işlemiyor; insanlığa karşı suç işliyor ki bunlar uluslararası hukuka göre en iğrenç ve korkunç suçlar" dedi. Finkelstein, İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarından ayrılmayacağını defalarca beyan ettiğine ve uluslararası hukuka göre yasa dışı ilhak yaptığına işaret ederek şunları kaydetti: Eğer şu anki durum yasa dışı bir ilhaksa, İsraillilerin Doğu Kudüs'te hiçbir hakkı yoktur. Gazze'de hiçbir hakkı yoktur. Kendilerini savunma hakları da yoktur. Sadece tek bir hakları vardır, bavullarını toplayıp (Filistin'den) ayrılma hakları.

FİLİSTİNLİLER HER TÜRLÜ HAKLI
İsrail’in sistematik, yöntemli şekilde el koyma ve hırsızlığının günbegün hâlâ devam ettiğini belirten Finkelstein "Buna gerçek ifadeyle 'Filistin topraklarının çalınması' diyelim. Ve şimdi gördüğünüz şey, gerçekten de bu sistematik, metodik hırsızlık ve Filistin topraklarının soygununun bir mikrokozmosudur. Uluslararası hukuk ve İsrail’in insanlık dışı eylemleri dikkate alındığında Filistinlilerin hırsız devlete karşı topraklarını savunmak için her türlü yolu kullanma hakkına sahip. Eğer bu ifade yerindeyse, yurttaşlarınız bu toprak soyguncuları ve toprak hırsızları tarafından saldırıya uğruyorsa, buna direnmek için her türlü hakkınız var" dedi. 

İsrail zulmünü sürdürüyor! Şehit sayısı 83'e yükseldi

NETANYAHU VE GANTZ'IN GÖZÜNÜ KAN BÜRÜDÜ
KİN KUSTULAR

Filistin direniş örgütleri Gazze Şeridi çevresindeki İsrail kent ve bölgelerini roketlerle vurdu. İsrail’in hava savunma sistemi olan Demir Kubbe, roket atışlarının çoğunu havada imha etti. Ancak bazı roketleri engelleyemedi ve toplam beş İsrailli hayatını kaybederken, 45'i de yaralandı. Filistinli ve İsraillilerin yaşadığı Lod şehrinde kontrolü kaybeden Belediye Başkanı Yair Revivo, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan yardım istedi. Şehirde OHAL ilan edildi ve 1400 asker gönderildi. Filistin Genel İstihbarat Servisi, Nablus yakınlarındaki Zaatara askerî kontrol noktasında İsrail'in istihbarat subaylarına suikast düzenlendiğini ve 1 istihbarat subayının öldürüldüğünü duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ve Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ile ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Binyamin Netanyahu "Biz savaşın göbeğindeyiz. İsrail ordusu, Hamas ve İslami Cihad'ın yüzlerce hedefine hücum etti. Ağır bedel ödeyecekler" dedi. Netanyahu, aralarında büyük yöneticilerin olduğu onlarca liderinin öldürüldüğünü, Filistinlilerin kullandığı binaları, yüksek kuleleri yıktıklarını ve saldırıya bütün güçleriyle devam edeceklerini söyledi. Savunma Bakanı Gantz ise Gazze Şeridi'nde daha çok hedef bulunduğunu belirterek "Bu yalnızca bir başlangıç" dedi. Öte yandan İsrail ordusu, yaptığı açıklamada, pazartesi gününden itibaren Gazze'de 500 hedefe saldırı düzenlediklerini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...