İngiltere Başkanı Johnson, 535 sterlinlik borcunu ödemedi

Düzenleyen:
İngiltere Başkanı Johnson, 535 sterlinlik borcunu ödemedi

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de bir mahkeme, Başbakan Boris Johnson'ın 535 sterlinlik borcunu ödemediğine hükmetti.

İngiliz basınına göre, yaklaşık 6 bin 350 TL'ye karşılık gelen  535 sterlinlik borca ilişkin hüküm, karar veri tabanına 26 Ekim 2020'de eklendi. Borcun alacaklısı ve niteliği henüz bilinmezken, BBC'ye konuşan bir Başbakanlık yetkilisi, karara ilişkin "hiçbir dayanağı olmayan tamamen temelsiz bir iddia" açıklamasında bulundu. Yetkili, konunun mahkemeye nasıl taşındığını araştırdıklarını ve kayıttan düşürülmesi için harekete geçtiklerini söyledi.

Daire tadilatı ve yurt dışı tatili nedeniyle soruşturuluyor
Karara ilişkin haberler, Johnson'ın Başbakanlık Konutu'ndaki dairesinin tadilatı, bir yurt dışı seyahatinin ücretini kimin ödediği ve bu konuda parlamentonun doğru bilgilendirilip bilgilendirilmeği konusundaki tartışmaların ardından geldi. Johnson'ın eski danışmanı Dominic Cummings, tadilatın, Muhafazakar Partiye yakın iş insanlarının bağışlarıyla yapıldığını belirterek, "etik dışı, aptalca, muhtemelen yasa dışı" iddiasında bulunmuştu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...