HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pakistan Başbakanı: ABD'ye üs vermeyeceğiz

Düzenleyen: /
Pakistan Başbakanı: ABD'ye üs vermeyeceğiz
İmran Han, Pakistan, Afganistan, Cia, Haber

DÜNYA Haberleri

Pakistan Başbakanı İmran Han, Afganistan'a operasyon amacıyla ABD'nin kendi ülkesine üs kurmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, verdiği bir röportajda açıklamalarda bulundu.

ABD'DE ÜS İZNİ YOK

Pakistan topraklarından Afganistan’a yönelik herhangi bir eyleme veya askeri üsse izin vermelerinin imkanı olmadığını belirten Han, ABD’nin askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Washington yönetiminin bu ülkedeki operasyonları için CIA'ye kesinlikle üs vermeyeceklerini kaydetti.

Başbakan olmadan önce de gerek ABD'nin Afganistan operasyonları için Pakistan topraklarını kullanmasına ve gerekse Pakistan'da drone saldırıları gerçekleştirmesine karşı geçmiş hükümetleri eleştiren Han'ın, 2018'de iktidara gelmesinin ardından ülkesinde kayıtlı, ABD'ye ait herhangi bir drone saldırısı gerçekleşmedi.

CIA YENİ YOLLAR ARIYOR

CIA, Pakistan topraklarındaki son drone saldırısını Han'ın seçimi kazandığı 2018 Temmuz'da gerçekleştirmişti.

CIA, Amerikan askerlerinin çekilmesinin ardından Afganistan'da muhtemel operasyon kabiliyetini devam ettirmek için yeni yollar arıyor.

CIA Direktörü William Burns, mayıs ayında üs meselesi sebebiyle Pakistan'a gelmişti. Üs konusuyla ilgili Başbakan Han ile görüşmek isteyen Burns'un bu talebi reddedilmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...