Kanada'nın ardından Japonya'yı da sıcaklar vurdu: 23 ölü

Kanada'nın ardından Japonya'yı da sıcaklar vurdu: 23 ölü

DÜNYA Haberleri

Japonya'da yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle 23 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi hastaneye kaldırıldı.

Japonya'da geçtiğimiz hafta sıcaklıkların artması nedeniyle 8 bin 122 kişi hastanelik olurken 23 kişi hayatını kaybetti. 3 binden fazla kişinin durumu ise ciddiyetini koruyor.

Hastaneye kaldırılanların çoğu 65 yaş üstü. Uzmanlar sıcaklığı 28 dereceye ya da nem oranının yüzde 70'e ulaşması durumunda havalandırma cihazlarının çalıştırılmasını tavsiye etti.

 

GECE SICAKLIKLARI KUZEYDE DE ARTIYOR
Küresel ısınma üzerine yapılan bilimsel araştırmalar gece sıcaklığının kuzey bölgelerinde de artamaya başladığını gösteriyor. Yapılan araştırmada, "Geceler, canlıların vücudunun soğuduğu, vücut ısısının dengelendiği zamanlardır. Vücudumuz, gece sıcaklıklarının yüksek olması halinde soğumaya vakit bulamayacaktır. Örneğin, kalp hastalığı veya astım gibi sağlık sorunları olan kişiler için bu son derece sorunlu ve potansiyel olarak ölümcül olabilir." denildi.

KANADA'DA 808 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Kanada’da British Columbia Adli Tıp Kurumu, British Columbia eyaletini etkisi altına alan sıcak hava dalgasında hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin istatistikleri güncellerken, soruşturmalar ve otopsiler tamamlanmadığı için ölümlerin kesin nedeni henüz bilinmese de aşırı sıcaklarla bağlantılı olarak 808 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.


 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...