HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hamas: İsrail Afrika Birliği’ne gözlemci olmamalı

Düzenleyen: /
Hamas: İsrail Afrika Birliği’ne gözlemci olmamalı
Afrika Birliği, İsrail, Haber

DÜNYA Haberleri

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Afrika Birliği’ne gözlemci üye olarak kabul edilmesi kararına itirazda bulundu.

Heniyye Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed'e gönderdiği mektupta, İsrail'in Afrika Birliği’ne gözlemci üye olarak kabul edilmesi kararının geri alınmasını istedi. Heniyye mektupta "Komisyon Başkanı Musa Faki'yi Filistin halkını ve Filistin'i destekleyen tüm Afrika halklarını şoke eden bu kararı geri almaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. Kararın, Afrika Birliği’nin Filistin meselesine yönelik tarihsel duruşunu yansıtmadığını belirten Heniyye "Afrika Birliği’nin üzerine kurulduğu tüm değer ve ilkelerle çelişen bu kararı Hareket (Hamas ) kınamakta ve protesto etmektedir" değerlendirmesinde bulundu. İsrail Dışişleri Bakanlığından 22 Temmuz'da yapılan yazılı açıklamada "İsrail'in Addis Ababa Büyükelçisi Aleligne Admasu, 2002'den beri ilk kez Afrika Birliği’ne gözlemci üye olarak kabul mektubunu sundu" ifadelerine yer verilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...