HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'dan dikkat çeken kripto para hamlesi!

Düzenleyen: /
Rusya'dan dikkat çeken kripto para hamlesi!
Kripto Para, Rusya, Ekonomi, Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya'da "duygusal alımların" önüne geçmek amacıyla ülkedeki bankalardan kripto borsalarına yönelik ödemelerin yavaşlatılacağını duyurdu.

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Sergey Şvetsov, kripto para piyasalarındaki gelişmelere dair açıklamalarda bulunarak vatandaşlarını uyardı.

"SAADET ZİNCİRİ GİBİ ÇÖKEBİLİR"

Kripto piyasalar üzerine küresel çapta tartışmalar yapıldığına işaret eden Şvetsov, "Kripto para birimlerini bazı ülkeler yasal hale getirirken, bazıları yasaklıyor. Tüm bunların yüksek teknolojiye sahip finansal bir saadet zinciri gibi çökmesi de ihtimal dahilinde. Neden ve ne zaman çökecek? Bunun yüzlerce nedeni olabilir, neden olmayacağına dair de onlarca sebep, yüzlerce cevap olabilir. Bizim açımızdan bu büyük bir mayın tarlası." diye konuştu.

BANKALAR ÖDEMELERİ YAVAŞLATACAK

Ülkedeki bankacılık sistemiyle birlikte kripto para piyasalarına ilişkin çeşitli çalışmalar başlattıklarını aktaran Şvetsov, "Bankaların, kripto borsalarına ödemeleri yavaşlatması ve bu tür ürünlerin duygusal bir şekilde satın alınmasını engellemesi için bankacılık sistemi ile çalışmaya başladık." dedi.

Şvetsov, Rusya Merkez Bankası'nın da kripto paralara yönelik yapılan yatırımların risklerini vatandaşlara anlatması gerektiğini söyledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...