Şortlu diplomasi

Şortlu diplomasi

DÜNYA Haberleri

Uzun süredir gerilim yaşayan Katar, Suudi Arabistan ve BAE arasındaki buzlar tamamen eridi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar Emîri Şeyh Temim bin Hamed Âl Sani ve Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Müsteşarı Şeyh Tahnun bin Zayid en-Nahyan oldukça samimi bir fotoğraf verdi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emîrlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı. Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmıştı. Körfez krizi, bu yıl 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'yle çözüme kavuşmuştu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan es-Suud, zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin Doha ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis ettiğini ve ambargonun kaldırıldığını açıklamıştı. Krizin sona ermesinin ardından iki ülke arasında karşılıklı ziyaretler başlamış, kara, hava ve deniz sınırları açılmıştı.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...