HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya'nın Başbakan adayı: Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden iyileştireceğim

Almanya'nın Başbakan adayı: Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden iyileştireceğim
Armin Laschet, Haber

DÜNYA Haberleri

Almanya'da, 26 Eylül'de yapılacak genel seçimlerle beraber 16 yıllık Angela Merkel dönemi sona erecek. Seçimlerde Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başbakan adayı Armin Laschet, iktidara gelmeleri hâlinde Türkiye-Almanya ilişkilerini yeniden iyileştireceklerini söyledi.

Türkiye'nin NATO üyesi olarak ve Avrupa ile birçok alanda yaptığı iş birliği bakımından ne kadar önemli bir ülke olduğunu bildiğini vurgulayan Laschet "Bir Türkiye dostu olarak, şansölyeliğimde ilişkilerin yeniden daha iyi olmasını umuyorum. Bunun için çalışmamız lazım" dedi. Göçmenlerin, özellikle de Türk göçmen biyografisine sahip olanların büyük potansiyelinin bulunduğunu belirten Laschet “Bunu, Alman toplumu da görmeli. Bu potansiyelleri kullanmak, ayrımcılığı azaltmak ve çeşitliliği yaşatmak gerekiyor’ dedi. 60 yaşındaki Laschet 2005-2010 döneminde Kuzey Ren-Vestfalya'da Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığını üstlendi ve eyalette yaşayan Türklerle yakınlık kurdu.

TÜRKLERE SANDIK ÇAĞRISI
Öte yandan 900'den fazla caminin bağlı olduğu ve genel merkezi Köln'de bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen, Türklere “sandığa gidin” çağrısı yaptı. Türkmen "Türk kökenli Alman vatandaşı seçmen sayısı, istatistiklere göre yaklaşık 1 milyon 250 bin civarında. 61,5 milyonluk seçmen kitlesine bakıldığında Türk kökenli seçmenler yüzde 2,03 oranına tekabül etmekte. Sandığa giderek veya önceden mektup yoluyla oy kullanmanın anayasal bir hak olduğunun bilincinde olmak gerekmektedir. Bu hakkı Türk kökenli seçmen mutlaka değerlendirmelidir. Kullanılmayan her oy ırkçı partilerin işine yarayacak" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...