HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Din kitabındaki tepki çeken fotoğrafları sonradan eklemişler!

Düzenleyen: /
Din kitabındaki tepki çeken fotoğrafları sonradan eklemişler!
Din Kitabı, Hakaret, Haber

DÜNYA Haberleri

Fırat Kalkanı bölgesinde dağıtılan ilkokul kitaplarında Peygamber Efendimiz hedef alındı. İşin arkasında ise yine provokasyon çıktı.

MAHMUT ÖZAY

Fırat Kalkanı bölgesindeki Cerablus, El-Bab ve Kubbesin ilköğretim okullarında okutulan bir kitapta, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) ile ailesine hakaret içeren tasvirlere yer verilmesinin arkasında provokasyon çıktı. Skandal kitapların tek tek yakılması sürerken edindiğimiz bilgilere göre kitabın izin alındıktan sonra baskı aşamasında değiştirildiği gerçeği ortaya çıktı. Kitaptaki görsellerin, Türkiye’de yapılan inceleme aşamasında olmayıp ilgili genel müdürlüğün bilgisi dışında yayınevi tarafından basım aşamasında ilave edildiği tespit edildi. Söz konusu kitabın basımından sorumlu yayınevi tarafından yapılan açıklamada da hatadan merkezdeki gözetim ekibinin sorumlu olduğu, tasarımcı tarafından yanlış görsel ilave edilerek baskıya gönderildiği duyurulmuştu. Şimdi görselleri değiştiren kişi ve kişiler için inceleme sürüyor.

Din kitabındaki tepki çeken fotoğrafları sonradan eklemişler!

REZALETE SORUŞTURMA
Bu arada, bir tepki de Gaziantep Valiliğinden geldi. Valilik, konuyla ilgili “Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabının içeriğinde din eğitimi açısından kabul edilemez konular olduğu tespit edilmiştir. İlgili Yayınevi yaptığı açıklamayla içerikte bir hata ve yanlışlık olduğunu belirterek özür dilemiş olsa da Valiliğimiz tarafından bahse konu olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır” açıklamasında bulundu.

Din kitabındaki tepki çeken fotoğrafları sonradan eklemişler!

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...