HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Peru'daki 7.3'lük depremde yüzlerce ev hasar gördü

Düzenleyen: /
Peru'daki 7.3'lük depremde yüzlerce ev hasar gördü
Peru, Deprem, Haberler, Haber

DÜNYA Haberleri

Peru’nun kuzeyinde meydana gelen 7.3 büyüklüğünde depremde yüzlerce evin zarar gördüğü tespit edildi.

Peru’daki Barranca kentinin 45 kilometre kuzeyinde ve yerin 80 kilometre derinliğinde meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde çok sayıda evin zarar gördüğü ve 4 kişinin yaralandığı bildirildi. Peru Ulusal Sivil Savunma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, 220 evin hasar gördüğü, hasar gören evlerden 75’inin tamamen yıkıldığı ve 81 evin oturulamaz hale geldiği ifade edilirken, depremden toplamda bin 216 vatandaşın olumsuz etkilediğini aktarıldı.

Depremde hasar gören yapılar arasında 3 sağlık kuruluşu ve 7 ibadethane ile bazı şehirlerarası yolların olduğu belirtilirken, bazı bölgelerde elektrik hizmetinde aksamalar olduğu açıklandı.

Ülkedeki birçok kurum ve kuruluşa bağlı ekiplerin birlikte çalışarak, acil yardım ve hasar kaldırma işlemlerine devam ettikleri bildirildi.

Peru Cumhurbaşkanı Pedro Castillo ise deprem sonrası durum değerlendirmesi için depremin merkez üssünün bulunduğu Amazon bölgesini ziyaret etti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...