La Palma'da lavlar şiddetini artırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: AP News
La Palma'da lavlar şiddetini artırdı!

DÜNYA Haberleri  / AP News

İspanya’da La Palma adasında yaklaşık iki ay önce aktifleşen Cumbre Vieja yanardağdan yeni açılan volkan tüpleriyle lavlar şiddetini artırdı. Alanı genişleyen lavlar önüne gelen evlere, boş arazilere zarar veriyor.

İspanya’da La Palma adasından 19 Eylül’de meydana gelen volkanik patlama sonrası akan lavların şiddeti arttı. Yanardağdan aşağı hızla inen lavlar daha geniş alanları tehdit etmeye başladı. Dakikada 6 metre aşağı inen lavlar önüne gelen alanlara zarar veriyor.

La Palma'da lavlar şiddetini artırdı!

TARIM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ

Yaklaşık 2 aydır etkisini sürdüren yanardağ patlaması sonrası akan lavlar tarım arazilerini yok etti. Ekonomisinde Muz ve avokadonun önemli olduğu adada bu tarlalarda zarar gördü. 

Lav nehirleri binlerce evi kül etti, geçen hafta bir mezarlık yok oldu. 

La Palma'da lavlar şiddetini artırdı!
Alanı genişleyen lavlar önüne gelen evlere, boş arazilere zarar veriyor. 

İspanya Ulusal Jeolojik Enstitüsü yeni lav çatlaklarının oluştuğunu söyledi 10 haftalık süreçte en az 11 yeni lav akışı olduğunu kaydettiler.

La Palma'da lavlar şiddetini artırdı!

Adada durmayan volkanik aktivite nedeniyle 1 hafta havayolu ulaşımı durdu turizmin önemli gelir olduğu Kanarya adaları için bu hafta sonu La Palma’ya tekrar uçuşlar başladı. Adada bu doğal afete rağmen yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. 

La Palma'da lavlar şiddetini artırdı!La Palma'da lavlar şiddetini artırdı!La Palma'da lavlar şiddetini artırdı!La Palma'da lavlar şiddetini artırdı!


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AP News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...