ABD, El Kaide'yle bağlantılı örgüt elebaşını hava saldırısında hedef aldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA, Haber Merkezi
ABD, El Kaide'yle bağlantılı örgüt elebaşını hava saldırısında hedef aldı

DÜNYA Haberleri  / AA, Haber Merkezi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Kuvvetler Komutanlığı yeni bir açıklama ile gündeme geldi. Komutanlıktan yapılan açıklamaya göre, El Kaide ile bağlantılı bir örgütün elebaşı hava saldırısıyla hedef alındı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İdlib'de yeni bir saldırı düzenledi. Açıklamada, El Kaide bağlantılı El Hurras örgütünün üst düzey elebaşlarından olduğu iddia edilen Ebu Hamza el Yemeni'yi hava saldırısıyla hedef aldıklarını belirti.

CENTCOM, "CENTCOM Kuvvetleri, 27 Haziran'da Suriye'nin İdlib ilinde El Kaide bağlantılı bir terör örgütü olan Hurras al-Din'in üst düzey lideri Ebu Hamza el Yemeni'yi hedef alan bir kinetik saldırı düzenledi. Ebu Hamzah el Yemeni, saldırı sırasında bir motosiklet üzerinde yalnız seyahat ediyordu." şeklinde bir yazılı açıklama yaptı. 

Hava saldırısı sonucunda söz konusu kişinin öldürülüp öldürülmediği yazılı açıklamada beliritilmezken, ilk incelemede sivil kaybı olmadığı açıklandı.

Dünya tarihindeki en geniş çaplı terör eylemlerinden biri '11 Eylül saldırısı' olarak da bilinen ABD'deki İkiz Kuleler'e yönelik saldırıydı. 11 Eylül 2001 Salı sabahı Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen bu saldırıyı Afganistan merkezli El Kaide terör örgütü üstlendi. Örgüt, 4 uçağın yönetimini ele geçirerek çeşitli saldırılar düzenledi. Uçaklardan ikisi New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin binaları olan İkiz Kuleler'e çarparak 2 bin 977 kişinin ölümüne neden oldu. Üçüncü uçak ise ABD Savunma Bakanlığı binası Pentagon'un bir bölümüne çarptı. Kaçırılan dört uçaktaki toplam 246 yolcu ve mürettebatın tamamı da hayatını kaybetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA, Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...