Suriye basınından dikkat çeken iddia: Türkiye sınır bölgele konuşlanıyor

Düzenleyen:
Suriye basınından dikkat çeken iddia: Türkiye sınır bölgele konuşlanıyor

DÜNYA Haberleri

Suriye’de yerel basın kaynaklarında Türk İHA’sının Suriye’de görüldüğünü ve Türkiye'nin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Suriye’ye olası operasyon sinyali vermesinin ardından gözler bu noktaya çevrildi. Bölgede medya kaynaklarında önemli bir iddiaya yer verildi. Suriye resmi ajansı SANA, sınıra yakın bölgelerde Türk İHA’sı görüldüğünü ve Türkiye’nin Haseke, Rakka ve Halep’teki sınır bölgelerine konuşlandığını iddia etti.

26 Mayıs'ta gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonuç bildirgesinde "Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir" ifadeleriyle Suriye'ye yeni bir askeri harekat sinyali verilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GÜVENLİ HAT KURACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da daha önce açıklamalarında, "30 kilometre derinliğinde güvenli hat kuracağız, terör örgütünün yuvalandığı bölgeleri temizleyeceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir." demişti.

‘DIŞARI ÇIKMAYIN’ UYARISI

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA; Halep kırsalında Cerablus kentine komşu sınır kentlerdeki camilerde hoparlörlerle vatandaşlara uyarılarda bulunarak halkın dışarı çıkmaması konusunda uyarı yapıldığını yazdı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...