Merkel Snowden'e sığınma hakkı vermeyecek

/ Kaynak: CHA
Merkel Snowden'e sığınma hakkı vermeyecek

DÜNYA Haberleri  / CHA

Merkel'in Amerikan istihbaratı tarafından dinlenildiği iddiasının ardından Edward Snowden'e sığınma hakkı verilmesine Almanya sıcak bakmıyor.

Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Snowden'ne sığınma hakkı verilmesi için şartları taşımadığını söyledi. Amerika ile 2014'te yürürlüğe girecek şekilde yeni bir istihbarat anlaşması hazırlandığı iddiaları hakkında bilgi vermeyen Seibert, dinleme skandalı ile ilgili Amerika ile Almanya arasında görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Federal İçişleri Bakanı Sözcüsü Jens Teschke ise NSA Araştırma Komisyonu'nun kurulması halinde Snowden'in sığınmacı olarak kaldığı Moskova'da bilgisine başvurulabileceğini söyledi. Yeşiller Partisi Milletvekili Hans-Christian Ströbele ile görüşen Snowden, güvenli şekilde Almanya'da veya üçüncü bir ülkede kalabileceği güvencesin verilmesi durumunda bilgi vermek üzre Almanya'ya gelebileceğini ifade etmişti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...