ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e soğuk duş: İsrail'de Yahudi, Mısır'da dünya insanı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Geçen hafta İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in "Bir Yahudi olarak da buradayım" sözleri büyük tepki toplamıştı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Blinken ile yaptığı görüşmede Yahudiler ile ilgili sözlerini hatırlattı. “Yahudi olduğunuzu söylediniz” diyen Sisi’ye Blinken, "Bir insan olarak geldim" cevabını verebildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı bir saldırı başlattı. İsrail ordusu saldırıya "Demir Kılıçlar" operasyonu ile karşılık verdi. Ardından onlarca savaş uçağı Gazze Şeridi'ne bomba yağdırmaya başladı. Bölgedeki çatışmalar 9. gününde de devam ederken Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 670’e, yaralıların sayısı ise 9 bin 600’e yükseldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçen hafta İsrail'e destek vermek için Tel Aviv'e gitti. Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşmesinin ardından yapmış olduğu ortak basın toplantısında, "Bugün sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak da buradayım." sözlerini kullanmıştı. 

ERDOĞAN'DAN BLINKEN'A "YAHUDİ" TEPKİSİ

Blinken'ın skandal açıklamasına sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'İsrail'e, Dışişleri Bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum.' diyor. Bu nasıl bir politikacı? Bu nasıl bir yaklaşım? Bunu söylediğin zaman sana karşındakiler de şunu söylerse, 'Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum.' derse ne diyeceksin? Bak biz 'Yahudi, öbür tarafta Türk, öbür tarafta şu, bu.' demiyoruz. Ya karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın." tepkisini göstermişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e soğuk duş: İsrail'de Yahudi, Mısır'da dünya insanı!

SİSİ'DEN BLİNKEN'E SOĞUK DUŞ!

Mısır’ın başkenti Kahire’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Yahudiler ile ilgili sözleri dikkat çekti. Es-Sisi, görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi’ne saldırılarını "toplu cezalandırma" olarak nitelendirerek, "Tepki meşru müdafaa hakkının ötesine geçerek Gazze'deki 2,3 milyon insanın toplu olarak cezalandırılmasına dönüştü" dedi.

Es-Sisi, görüşmede ayrıca Blinken’a, "Yahudi olduğunuzu söylediniz. Ben Mısır'da Yahudilerin yanında büyümüş bir Mısırlıyım. Hiçbir zaman herhangi bir baskıya, hedef göstermeye maruz kalmadılar ve bölgemizde Yahudilerin hedef alınması da hiçbir zaman yaşanmadı” dedi.

"İNSAN OLARAK GELDİM"

Blinken ise es-Sisi’ye, Hamas'ın eylemlerinden dehşete düşen “bir insan olarak” oraya geldiğini belirtti.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...