ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha İsrail'e gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha İsrail'e gidiyor

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmanın ardından Orta Doğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bölgede tansiyonun artmasının ardından bir kez daha İsrail'e gidiyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turuna devam ediyor. Turuna İsrail ile başlayan Blinken, Ürdün, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve BAE’ye ziyaret gerçekleştirdi. Şu anda Mısır'da bulunan bakan, bir kez daha İsrail'e gitme kararı aldı.

İsrail-Hamas çatışmalarının yoğunlaşması ile birlikte Hamas'ın rehineleri serbest bırakması ve tansiyonun düşmesi için Orta Doğu turuna başlayan Blinken'in, yarın yeniden İsrail'de olması bekleniyor. Blinken, Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek.

PAPA'DAN 'İNSANİ KORİDOR' ÇAĞRISI

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ise Aziz Petrus Meydanı’nda gerçekleştirdiği haftalık konuşmasında Gazze’de yaşananlara değindi. Papa Francis, Gazze’de insani koridor açılması çağrısında bulundu.

Hamas’ın rehineleri bırakması gerektiğini sözlerine ekleyen Papa Francis, "Acı çeken gençleri, kadınları ve yaşlıları düşünüyorum. Rehinelerin serbest bırakılması çağrımı yineliyorum. Gazze’de halka yardımın sağlanması için insani duruma saygı gösterin" ifadelerini kullandı. 

ALMANYA'DAN SEYAHAT UYARISI

Almanya Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, vatandaşlarına İsrail, Filistin ve Lübnan’a ziyaret gerçekleştirmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Bu ülkelerde bulunan Alman vatandaşlarının ise yetkililerle iletişime geçmeleri kaydedilen açıklamada, "Durum oldukça istikrarsız bir şekilde devam ediyor. Hükümetimizin kriz ekipleri gelişmeleri yakından takip ediyor" denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...