TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan itidal çağrısı: İki devletli çözüm tek çıkar yoldur

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan itidal çağrısı: İki devletli çözüm tek çıkar yoldur

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Filistin-İsrail çatışması savaşa dönüştü! Orta Doğu kan gölü. Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan "Mescid-i Aksa Müslümanların kırmızı çizgisidir" açıklaması geldi. İki ülkeyi de sükunete davet eden Kurtulmuş çözüm yolunu da söyledi.

Hamas’ın işgalci İsrail'e karşı dün "Aksa Tufanı" operasyonunu başlattığını duyurmasının ardından, İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı. Türkiye ve bazı ülkeler, iki tarafa da itidal çağrısı yaptı. Batı ülkeleri ise, Hamas'ı kınarken İsrail'e destek veren açıklamalarda bulundu. Orta Doğu kan gölü! Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ediyor...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan itidal çağrısı: İki devletli çözüm tek çıkar yoldur

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ve İstanbul Valisi Davut Gül, bugün Büyük Çamlıca Camii’nde bugün düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı’na katıldı. Kurtulmuş, "Mescid-i Aksa Müslümanların kırmızı çizgisidir. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı asla ve asla kabul edilemez" dedi.

Kurtulmuş, kan gölüne dönen iki tarafı da sükunete davet etti.

"MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR"

Kurtulmuş, Filistin’de yaşananların hukuksuz olduğunu vurgulayrak "Mescid-i Aksa Müslümanların kırmızı çizgisidir. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı asla ve asla kabul edilemez. Birleşmiş Milletler'in kararlarına uymayan ve bunu ihlal edenlerin yanına kar kalmıştır. Şu anda Mescid-i Aksa'nın uluslararası statüsünü Türkiye olarak koruyor ve bu uluslararası statünün sonuna kadar korunması gerektiğine inanıyoruz. Aynı şekilde, Filistin topraklarında devam etmekte olan yabancı yerleşimciler meselesinin, yani o topraklara ait olmayan ama oraya götürülerek Filistinlilerin yerlerine, yurtlarına yerleştirilenlerin de aslında uluslararası hukuk bakımından bir suç teşkil ettiğini biliyoruz" diye konuştu.

"İKİ DEVLETİ ÇÖZÜM TEK ÇIKAR YOL"

İki devletli çözümün tek çıkar yol olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Yine aynı şekilde, biz Türkiye olarak başından itibaren iki devletli çözümün tek çıkar yol olduğunu söylüyoruz. Tam manasıyla bağımsız, bütün kurum ve kuruluşlarıyla teşekkür etmiş bir Filistin devleti kurulana kadar Orta Doğu'daki bu kargaşa maalesef sona ermeyecektir. İki devletli bu çözümden başka bir yol olmadığı ortadadır. 1967’de BM tarafından kabul edilen sınırlara dönülünceye kadar başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti tamamıyla müstakil hale gelinceye kadar Orta Doğu'daki bu kargaşa sona ermeyecektir" dedi.

"FEVRİ ADIMLARDAN UZAK DURUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında, İsrail ve Filistin taraflarına itidalli davranma çağrısı yaparak, "Türkiye olarak bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz." açıklaması yaptı.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in düzenlediği saldırılarda 313 sivilin hayatını kaybettiğini, 1990 sivilin de yaralandığını duyurdu. 

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada abluka altındaki Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda yaralanan İsraillilerin sayısının 1864'e çıktığı belirtildi.

Açıklamada, yaralılardan 345'inin durumunun ağır olduğu bilgisi verildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...