UFO alarmı! Kanada'da 'tanımlanamayan bir cisim' düşürüldü: Küçük bir araba büyüklüğünde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
UFO alarmı! Kanada'da 'tanımlanamayan bir cisim' düşürüldü: Küçük bir araba büyüklüğünde

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD ordusunun Alaska üzerinde "yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cismi" vurduğunu açıklamıştı. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada ise ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatı üzerine söz konusu cismin bir ABD F-16'sı tarafından düşürüldüğü bildirildi. ABD'nin açıklamalarından sonra Uruguay, Japonya ve Çin hava sahalarında tanımlanamayan uçan cisimler görüldüğü iddia edildi.

Son dakika haberi: Dünyada UFO paniği yaşanıyor, açıklamalar ve iddialar peş peşe geliyor. Son olarak ABD ordusunun, Kanada sınırındaki Huron Gölü üzerinde uçan tanımlanamayan bir cismi düşürdüğü bildirildi.

Cuma günü günlük basın toplantısında konuşan Kirby, "Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) son 24 saat içinde Alaska hava sahası üzerinde yüksek irtifadaki bir cismi izlediğini, cismin 40 bin fit irtifada uçtuğunu ve sivil havacılığın güvenliği için makul ölçüde tehdit teşkil ettiğini doğrulayabilirim. Pentagon'un tavsiyesi üzerine Başkan (Joe) Biden, ihtiyaten orduya cismi vurma emri verdi ve onlar da bunu yaptı" demişti. Bu açıklamaların ardından son dakika gelişmesi yaşandı.

https://twitter.com/USATODAY/status/1624163045424656384

'TANIMLANAMAYAN BİR CİSİM' DÜŞÜRÜLDÜ

Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı'nın (NORAD), ABD-Kanada sınırında yer alan Michigan ve Huron gölleri bölgesini kısa süreliği uçuşa kapatmasının ardından, tanımlanamayan bir cismi düşürdüğü ortaya çıktı. Michican Temsilcisi Cumhuriyetçi Jack Bergman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Büyük Göller Bölgesindeki operasyonlar konusunda Savunma Bakanlığı (Pentagon) benimle iletişime geçti. ABD ordusu Huron Gölü üzerinde yeni bir cismi indirdi" ifadelerini kullandı.

PENTAGON'DAN YAZILI AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatı üzerine söz konusu cismin bir ABD F-16'sı tarafından düşürüldüğünü bildirdi. Cismin 20 bin fit irtifada uçtuğunu belirten Ryder, "Rotası ve irtifası sivil havacılık için bir tehlike olabileceği de dahil olmak üzere bu cisim endişelere yol açtı" ifadelerini kullandı.

Ryder, cismin vurulduğu yerin hem karada olası hasarın önüne geçmek hem de cismin kalıntılarını toplanmasının kolaylaştırmak için seçildiğini belirtti.

Sözcü, şunları kaydetti:

"Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı (NORAD), cismi pazar sabahı tespit etti, görsel ve radar takibini sürdürdü. Uçuş rotası ve radar verilerine dayanarak, bu cismin, Montana'daki hassas savunma bölgelerinin üzerinde alınan radar sinyaline makul bir şekilde uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. Yerdeki herhangi bir şeye yönelik kinetik bir askeri tehdit olarak değerlendirmedik ancak güvenli bir uçuş tehlikesi ve potansiyel gözetleme yetenekleri nedeniyle bir tehdit olarak değerlendirdik."

BİRÇOK ÜLKEDE 'UFO' ALARMI

ABD'nin ardından Çin, Tayland, Kanada, Japonya ve Uruguay da tanımlanamayan gök cisimleri bildirdi. 

KANADA SAVUNMA BAKANI ANAND'TAN 'SİLİNDİRİK CİSİM' AÇIKLAMASI

ABD ordusu, hava sahasının kısa bir süreliğine federal olarak kapatılmasını tetikleyen bir radar anormalliğini araştırmak için Montana'da savaş uçaklarını harekete geçirdi. ABD F-22 savaş uçağı, Cumartesi günü Kanada semalarında kimliği belirsiz silindirik bir nesneyi düşürdü.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ilk olarak Cumartesi günü kuzey Yukon bölgesinde meydana gelen çatışmayı duyurdu ve Kanada kuvvetlerinin enkazı bulup analiz edeceğini söyledi.

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand, silindir şeklinde olduğunu söylediği nesnenin kökeni hakkında spekülasyon yapmayı reddetti.

ELON MUSK'TAN ESPRİLİ UFO PAYLAŞIMI: ENDİŞELENMEYİN ARKADAŞIM UĞRADI

Haberlerin ve görüntülerin dünyada yankı bulmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Elon Musk, "Endişelenmeyi sadece birkaç uzaylı arkadaşım uğradı…" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Burak13 Şubat 2023 07:43

Bu video eskidir. Araştırmanızı tavsiye ederim. Geeçekliği sorgulanır.

Sonraki Haber Yükleniyor...