Almanya'dan şaşırtan Gazze açıklaması: 'İsrail, sivilleri daha iyi korumalı ve insani yardım girmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Almanya'dan şaşırtan Gazze açıklaması: 'İsrail, sivilleri daha iyi korumalı ve insani yardım girmeli'

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde ziyaret ettiği İnsani Yardım Müdahale Deposu'nda açıklamalarda bulundu. Baerbock, İsrail ordusunun, Gazze'deki sivilleri daha iyi koruması gerektiğini belirtti.

İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi'nde çatışmalar devam ediyor. İşgalci ordu, şu ana kadar 18 bine yakın kişiyi katletti. İsrail, bu savaşta en büyük desteği ABD ve Almanya'dan aldı. Her platformda hem diplomatik hem ekonomik olarak İsrail'i destekleyen Almanya'dan bu kez şaşırtan bir açıklama geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail ordusunun, Gazze'deki sivilleri daha iyi koruması gerektiğini belirtti.

İNSANİ YARDIM GİRMELİ

Almanya Dışişleri Bakanlığının sosyal medya platformu X'ten yapılan açıklamaya göre, Baerbock, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde ziyaret ettiği İnsani Yardım Müdahale Deposu'nda açıklamalarda bulundu.

Baerbock, Gazze'deki insanların durumun her geçen gün dayanılmaz hale geldiğini vurguladı.

Bu günlerde en fazla kadınların ve çocukların acı çektiğinin de görüldüğünü belirten Baerbock, "Onlar yiyeceği en son alıyorlar ve en önce ölüyorlar." ifadesini kullandı.

Baerbock, uluslararası toplumun, bu acının hafifletilmesi ve daha fazla insani yardımın Gazze'ye girmesini sağlamak için her şeyi yapması gerektiğini kaydetti.

İSRAİL, SİVİLLERİ DAHA İYİ KORUMALI

Yardım etmek için çatışmalara "insani ara" verilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Baerbock, "Aynı zamanda İsrail ordusunun Gazze'deki sivilleri daha iyi koruması gerekiyor. Fiilen orada neredeyse hiçbir koruma mümkün değilken (insanların) koruma aramalarını talep etmek yeterli değil." değerlendirmesinde bulundu.

Alman Bakan, bu yıl için Filistin topraklarındaki insanlara yapılan insani yardımı, toplam 179 milyon avroya çıkardıklarını bildirdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...