Avustralya'dan anlamlı çağrı: Müslüman karşılığına karşı birlikte olalım!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Avustralya'dan anlamlı çağrı: Müslüman karşılığına karşı birlikte olalım!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong, Batı'da artan İslamofobiye karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Wong, "Müslüman karşıtlığına birlikte karşı durmalıyız" dedi.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Müslüman karşıtlığına (İslamofobi) hep birlikte karşı durulması gerektiğini belirtti.

Wong, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Siyasi liderler de dahil hepimiz, Müslüman karşıtlığına birlikte karşı durmalıyız." ifadesini kullandı.

Avustralya'dan anlamlı çağrı: Müslüman karşılığına karşı birlikte olalım!

Penny Wong

Güney Avustralya eyaletinin Adelaide kentinde geçen hafta 2 caminin hedef alındığı kundaklamalara değinen Wong, bu saldırıların kendisini dehşete düşürdüğünü vurguladı.

Wong, herkesin ayrımcılık, nefret söylemi ve önyargıya karşı sesini yükseltme sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Wong, hükümetin, Avustralya'daki Filistinli, Müslüman ve çatışmalardan etkilenen diğer toplulukların yanı sıra Avustralya Yahudileri Yürütme Konseyi'ni de desteklediğini sözlerine ekledi.

Güney Avustralya İslam Cemiyeti Başkanı Ahmad Zreika, yerel basına yaptığı açıklamada, bölgede Müslümanların, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların patlak vermesinin ardından "nefret suçu eylemlerine" maruz kaldığını ifade etti.

Zreika, Gazze'de ve İsrail'de yaşananların, Batılı medya ve siyasetçilerin İsrail'e verdiği desteğin, belli bir kesimde "İslam ve Müslüman korkusunu" artırdığı değerlendirmesinde bulundu.

Hükümeti daha sağduyulu ve dengeli açıklamalar yapmaya çağıran Zreika, İsrail yanlısı tutumun cahil bireylerde Müslümanlara yönelik nefreti körükleyeceğini belirtti.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 30 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...