Son dakika! Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika! Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: İsrail'in kanlı saldırıları 18. günde de devam ederken Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıkladı. İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesin çevresine düzenlediği saldırılar sonucunda hastane yoğun dumanla kaplandı.

Son dakika haberi: Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu, karşılıklı çatışmaya döndü. 18 gündür devam eden savaşta İsrail'in ağır bombardımanı altındaki Gazze'de hayat adeta durdu.

Abluka altına alınan Gazze'ye yiyecek, elektrik ve yakıt girişi durdurulurken, hastanelerde sağlık sistemi tamamen çöktü.

İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi tesisi ve merkezi hastanesi olan Şifa Hastanesi çevresine saldırı düzenledi. Yüzlerce yaralı ve hastanın tedavi gördüğü, binlerce kişinin ise sığındığı hastanenin çevresi saldırı nedeniyle yoğun duman bulutuyla kaplandı.

SAĞLIK SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik ablukası nedeniyle yakıt bittiği için hastanelerdeki cihazlar güneş enerjisi ile çalıştırılıyor. Bazı hastanelerde ise doktorlar yaralıları cep telefonu ışığıyla tedavi ediyor.

Son dakika! Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...