Avustralya'dan G7'nin "çatışmalara insani ara verilmesi" kararına destek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Avustralya'dan G7'nin "çatışmalara insani ara verilmesi" kararına destek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avustralya, G7'nin "çatışmalara insani ara verilmesi" çağrısını memnuniyetle karşıladı. Avustralya Dışişleri Bakanı Wong, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Avustralya'nın İsrail'e uluslararası hukuka ve savaş kurallarına uyması ve sivilleri koruması çağrısını yinelediğine" vurgu yaptı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, G7 dışişleri bakanlarının İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılması için "çatışmalara insani ara verilmesi" çağrısını "memnuniyetle" karşıladığını bildirdi.

Bakan Wong, X'ten yaptığı paylaşımda "Avustralya'nın İsrail'e uluslararası hukuka ve savaş kurallarına uyması ve sivilleri koruması çağrısını yinelediğine" işaret etti.

G7 dışişleri bakanlarının İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılması için "çatışmalara insani ara verilmesi" çağrısını "memnuniyetle" karşıladığını belirten Wong, "Avustralya, çatışmanın yayılmasını önlemek ve kalıcı barış sağlamak için ortaklarıyla çalışmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Wong, işgal altındaki Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddetinin artmasından "derin endişe" duyduğunu belirterek "Bu şiddet kabul edilemez. Batı Şeria'daki güvenliği baltalıyor ve kalıcı barış umutlarını tehdit ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Wong, bölgede kalıcı barış ve güvenliğin sağlanması için "iki devletli çözüm"e vurgu yaptı.

G7, "ÇATIŞMALARA İNSANİ ARA VERİLMESİ" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

G7 2023 Dönem Başkanı Japonya'nın ev sahipliğinde, 8 Kasım'da başkent Tokyo'da düzenlediği toplantıya Japonya, ABD, Kanada, Almanya, İtalya, İngiltere ve Fransa'nın dışişleri bakanları katılmıştı.

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, G7 ülkeleri olarak insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması için "çatışmalara insani ara verilmesi" çağrısı yapılmasında anlaştıklarını bildirmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...