Azerbaycan Harutyunyan'ın görüntülerini paylaştı: Bakü'ye böyle getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi, Dağlık Karabağ'daki sözde Ermeni yönetimin eski cumhurbaşkanlarından Arayik Harutyunyan'ı dün yakalayarak gözaltına aldı. Azerbaycan yönetimi Harutyan'ın Bakü'ye getiriliş görüntüleri paylaştı.

Azerbaycan, 19 Eylül'de Dağlık Karabağ’daki yasa dışı Ermeni silahlı güçlerinin kökünü kazımak için anti terör operasyonu başlattı. Azerbaycan askeri unsurları 23 saatin sonunda hedeflerine ulaşarak operasyonu sona erdirdi.

Bakü yönetimi terörden temizlediği bölgede hayatı normalleştirmek adına alt-üst yapı çalışmaları ve sivil Ermeni halka yardımlarını sürdürürken bir yandan da sözde Ermeni yönetimin kalıntılarını temizliyor. 

Bu kapsamda Karabağ'daki sözde Ermeni yönetimin eski 'cumhurbaşkanlarından' Arayik Harutyunyan'ın, Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisince yakalandığı bildirildi.

BAKÜ'YE GETİRİLDİ

Azerbaycan Başsavcılığı ve Devlet Güvenlik Servisinden yapılan ortak açıklamada, Harutyunyan'ın 3 Ekim'de Hankendi şehrinde yakalanarak Bakü'ye getirildiği belirtildi.

Harutyunyan, 2. Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın Gence şehrine düzenlenen ve çok sayıda sivilin ölümüne neden olan balistik füze saldırılarının emrini kendisinin verdiğini açıklamıştı.

Azerbaycan'da, Harutyunyan ile ilgili gıyabi tutuklama kararı verilmiş ve hakkında uluslararası arama kararı çıkartılmıştı.

Harutyunyan, 2020-2023 yıllarında Karabağ'daki işgalci rejiminin sözde "cumhurbaşkanlığını" yürütmüştü.

Azerbaycan Harutyunyan'ın görüntülerini paylaştı: Bakü'ye böyle getirildi

GUKAYSAN VE SAAKYAN DA GÖZALTINDA

Sözde Ermeni yönetimin eski "cumhurbaşkanlarından" Arkadi Gukaysan ve Bako Saakyan ile "parlamento başkanı" Davit İşhanyan'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

KARABAĞ ZAFERİ SONRASI ERMENİSTAN'IN PROVOKASYONLARI

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulunmuştu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etmişti.

Azerbaycan Harutyunyan'ın görüntülerini paylaştı: Bakü'ye böyle getirildi

ANTİTERÖR OPERASYONU

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...