Danimarka'dan Lübnan'daki vatandaşlarına 'ülkeyi terk edin' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Danimarka'dan Lübnan'daki vatandaşlarına 'ülkeyi terk edin' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Danimarka, İsrail-Hamas çatışmaları nedeniyle Lübnan'da durumun giderek belirsizleşmeye başladığını söyleyerek Danimarkalılara 'ülkeyi terk etmeleri' çağrısında bulundu.

İsrail-Hamas çatışmalarında 20 gün geride kalırken, abluka altındaki Gazze'de saldırıların şiddeti her geçen gün artıyor. İsrail, sadece Gazze'yi değil, Lübnan sınırına da bomba yağdırıyor. Gazze'ye kara harekatı ABD'den takviye asker gelene kadar ertelenirken, ülkeler hem İsrail'de hem de Lübnan'da bulunan vatandaşlarını olası tehlikeler nedeniyle uyarıyor.

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Danimarka Dışişleri Bakanlığı Vatandaş Servisi Başkanı Steen Hommel da Lübnan'daki gelişmelerin belirsiz olduğunu ifade ederek ülkedeki Danimarkalıları uyardı.

'FIRSATINIZ VARSA TERK EDİN'

Hommel, "Lübnan'a seyahat etmenizi tavsiye etmiyor ve şu an fırsatınız varsa ülkeyi terk etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz." açıklamasını yaptı.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 309’u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

2 BİN 913 GAZZELİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 913’ü çocuk, 1709’u kadın, 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 105 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 45 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...