ABD, Irak'taki elçilik personeline seslendi: Ülkeyi terk edin

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD, Irak'taki elçilik personeline seslendi: Ülkeyi terk edin

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Irak'a seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Bağdat Büyükelçiliği ile Erbil Konsolosluğu’nda kilit rollerde olmayan personel ve ailelerine de ülkeden ayrılması yönünde talimat verildi.

ABD, İsrail'e yönelik desteklerinin ardından Orta Doğu'da hedef olmaya başladı. Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerine yönelik saldırılar arttı. Özellikle Irak'ta gerilimin giderek yükselmesi sonucu ABD Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarısı seviyesini 4’e çıkardı. 

ADAM KAÇIRMALAR ARTABİLİR

Bakanlık, ABD vatandaşlarına Irak'a seyahat etmemeleri konusunda ikaz etti. Açıklamada, terörizm, adam kaçırma, silahlı çatışma, iç karışıklıklar ve Irak Misyonu'nun ABD vatandaşlarına destek sağlama kapasitesinin sınırlı olması sebebiyle söz konusu seyahat uyarısının yayınlandığı ifade edildi.

BÜYÜKELÇİLİK PERSONELİ ÇEKİLİYOR

Ayrıca ABD personeline ve çıkarlarına yönelik artan güvenlik tehditleri yüzünden geçtiğimiz cuma günü Bağdat Büyükelçiliği ile Erbil Konsolosluğu’nda görevli kilit rollerde olmayan personele ve ailelerine ülkeden ayrılmaları yönünde talimat verildiği aktarıldı.

BİR ÇAĞRI DA LÜBNAN'DAKİ VATANDAŞLARI İÇİN GELDİ

Benzer çağrı Lübnan için de yapıldı. Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarına "güvenlik gerekçesiyle Lübnan'a seyahat etmeyin" uyarısında bulundu. ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada da Lübnan'dan ayrılmak isteyen vatandaşların "tahmin edilemeyen güvenlik durumu" sebebiyle hemen ayrılması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, halen ticari uçuşların mevcut olduğu ancak kapasitenin azaldığı aktarılarak, ABD vatandaşlarına "Beyrut'ta bulunan havalimanındaki uçuşları kontrol etmeleri" tavsiyesi edildi.

BLİNKEN: KARŞILIK VERMEYE HAZIRIZ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken katıldığı bir televizyon programında son gelişemelere dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasının, "İran'ın müdahalesiyle tırmanmasını beklediğini" belirten Blinken, Biden yönetiminin, bölgedeki ABD personeli ya da silahlı kuvvetlerinin "herhangi bir düşmanca eylemin hedefi olması halinde karşılık vermeye hazır olduğunu" dile getirdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...