Depremin Antakya'daki etkisini Rusya Federal Uzay Ajansı uydudan görüntüledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremin Antakya'daki etkisini Rusya Federal Uzay Ajansı uydudan görüntüledi

DÜNYA Haberleri

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin en çok hasar oluşturduğu illerden biri Hatay'dı. Hatay'ın Antakya ilçesindeki depremin etkisini Rusya Federal Uzay Ajansı, uzaydan izleme yaptı ve felaketin etkisini gösteren uydu görüntüleri yayınladı.

Türkiye, iki büyük depremin 10. gününde. Deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu ve 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti. İki depremin büyüklüğü 7.6 ve 7.7'ydi. Bu depremler 10 ilde çok büyük hasarlara yol açtı. Enkaz başında umutlu bekleyiş devam ederken Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roscosmos) depremin vurduğu Antakya'nın uydudan görüntülerini paylaştı.

Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roscosmos)  tarafından yapılan açıklamada, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın talebi üzerine, Türkiye'deki depremin yaşandığı bölgelere teknik destek verildiği belirtildi. Türkiye'nin güneydoğu bölgelerinde uzaydan izleme yapıldığına işaret edilen açıklamayla birlikte Kanopus-V uydusundan çekilen ve Hatay'ın Antakya ilçesindeki yıkımın büyüklüğünü gösteren görüntüler paylaşıldı.(AA)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...