Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Katar'da konuştu: "Netanyahu koltuk için bölgeyi savaşa sürüklüyor"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Katar'da konuştu: "Netanyahu koltuk için bölgeyi savaşa sürüklüyor"

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Ortak Basın Toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-İran arasında yaşanan geriliminin sıcak gündeminde Katar'a ziyaret gerçekleştirdi. Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşen Bakan Fidan, ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bölgeyi savaşa sürüklediğini söyledi.

GAZZE'NİN ATEŞİNİN BÖLGEYE YAYILACAĞI KONUSUNDA UYARMIŞTIK

Bölgedeki son gelişmeleri Katarlı mevkidaşıyla ele aldıklarını belirten Fidan, "Biz İsrail'in Gazze'de işlediği suçların bölgesel bir çatışmaya dönüşme riski barındırdığını baştan itibaren ifade etmiştik, tırmanma ve yayılma ihtimaline karşı uyarılarımızı yapmıştık." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Katar'da konuştu:

SAVAŞ RİSKİ HALA DEVAM EDİYOR

Bakan Fidan, geçen hafta sonu yaşananların bölge dışı ülkelerin de dahil olduğu bir savaş ihtimalinin çok uzak olmadığını herkese gösterdiğini söyledi. Savaş riskinin hala devam ettiğini dile getiren Bakan Fidan şunları söyledi:

"Kısa ve orta vadedeki hedefimiz olan 5 milyar dolarlık ticaret hedefimize ulaşacağız. Ticaret ve ekonomik ortaklık bilindiği gibi geçtiğimiz Şubat ayında TBMM'de onaylanmıştı.

Görüşmelerimizde askeri ve savunma sanayi alanındaki işbirliklerimizi de ele aldık.

İsrail'in Gazze'de işlediği suçların tırmanma ve yayımla ihtimaline karşı daha önce de uyarıları yapmıştık. Bölge dışı güçlerin de Orta Doğu'da gelişmelere soğuk kanlı davranmaları gerekmektedir.

13 Nisan'da yaşananlar bizim için çok önemli dersler ortaya koymakta. Küresel düzeyde barışın ve istikrarın anahtarı.

Biz bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz.

(İsrail Başbakanı Binyamin) Netahyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgemizi bir savaşa sürüklemeye çalıştığı aşikardır"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Katar'da konuştu:

GAZZE'DE ATEŞKES İÇİN TÜRKİYE'NİN ROLÜ ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ise basın toplantısında Türkiye'nin Gazze başta olmak üzere bölge için rolünün oldukça önemli olduğunu vurguladı. Uluslararası hukuk çerçevesinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmadan bu konunun çözüme kavuşmayacağını dile getiren Al Sani, insani yardım konusunda da koordinasyonun çok önemli olduğunu belirtti. Al Sani şunları söyledi:

"(Gazze'de) İnsani drama son vermek için Türkiye'nin rolü ve etkinliği özellikle bölgede çok çok önemli.

Al Sani, esirlerin bırakılması için Katar'ın ilgili kardeş ve dost ülkelerle koordine içerisinde çalıştığına ve görüşmelere devam ediyor. Bu koordinasyonun sürekli olması konusunda hemfikiriz ve herkes için de tabii ki olumlu yansımaları olacaktır."

Al Sani, Katar'ın hedefinin Filistin halkını korumak olduğunu vurgulayarak arabuluculuk konusunda "Katar'ın rolünü küçümsüyorlar, bu bizi değerlendirmeye itmiş durumda. Maalesef çok yıkıcı açıklamalarda bulundular, biz insani rolümüze bağlıyız ancak bunun da sınırı vardır." dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...