Doksuri Tayfunu Filipinler'i vurdu: Can kaybı 25'e yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Doksuri Tayfunu Filipinler'i vurdu: Can kaybı 25'e yükseldi

DÜNYA Haberleri

Filipinler'de bir haftadır etkili olan Doksuri Tayfunu'nun yol açtığı afetlerde ve kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e çıkarken, 20 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Filipinler'de bir haftadır etkili olan Doksuri Tayfunu, ülkede büyük felakete yol açtı. Birçok kentte etkili olan tayfun, afet ve kazalara neden oldu. Ülkede yaklaşık 2,4 milyon insanı etkileyen tayfun nedeniyle 50 binden fazla kişi güvenli yerlere tahliye edildi.

Xinhua ajansının haberine göre, yetkililer, çoğunluğu toprak kayması ve sel gibi nedenlerle olmak üzere ölenlerin sayısının 25’e yükseldiğini ve ilk belirlemelere göre 20 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

ÇİN'DE DE ETKİSİ SÜRÜYOR

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Tayvan'ın doğu kıyısında şiddetli yağış ve rüzgarlara sebep olduktan sonra Çin'e ulaşan Doksuri Tayfunu ülkede etkisini sürdürüyor. Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, saatte 173 kilometre rüzgar hızına sahip olan tayfunun, Japonya'dan ülkenin kuzeybatısına doğru ilerlediğini açıkladı.

Yetkililer, 2 Ağustos'ta Doğu Çin Denizi'nde tayfunun etkili olmasını ve Cıciang eyaletinin kıyı bölgelerinde gelgitlerin alarm seviyesinin üstüne çıkmasını bekliyor. Pekin'in Mentougou bölgesinde devam eden sağanak nedeniyle yaklaşık 5 bin kişi güvenli yerlere tahliye edilirken, 2 kişi ise hayatını kaybetti.

China Daily'ye göre, Ulusal Meteoroloji Merkezi, ülkenin kuzeyinde şiddetli yağışlar için 2010'dan beri ikinci kez "kırmızı alarm" vererek bölge sakinlerine "nehirlerden uzak durma" uyarısında bulundu. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...