Japonya’da tayfun faciası: Mawar Tayfunu hayatı felç etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Japonya’da etkili olan Mawar Tayfunu şiddetli yağışlara yol açtı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde etkili olan Mawar Tayfunu'nun bilançosu netleşmeye başladı. Yetkililerden vatandaşlara sel ve toprak kaymaları konusunda dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Tropikal Mawar Tayfunu’nun neden olduğu şiddetli yağmurlar ve mevsimlik yağmur geçişi, Cumartesi sabahı Japonya'nın geniş bir kesiminde etkili olmaya devam etti.

Bu doğal afet, yetkilileri tren seferleri askıya alınırken hasar ve birçok insanın mahsur kaldığı konusunda uyarıda bulunmaya sevk etti.

Mawar, süper tayfun statüsünden zayıflamış olsa da, Japonya Meteoroloji Ajansı insanları ülkenin doğu bölgesinde toprak kaymaları, yükselen nehirler ve seller için yüksek alarm halinde olmaya çağırırken, batı bölgelerinde toprak kaymaları konusunda uyarıda bulundu.

TAYFUN SONUCUNDA BİR KİŞİ ÖLDÜ

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, doğu ve batı bölgelerinde yaklaşık 7.000 hane elektriksiz kalırken, Mawar Tayfunu sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Birçok bölgede restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Cumartesi günü ilerleyen saatlerde Japonya'nın büyük bölümünde havanın düzelmesi tahmin ediliyor.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...