Dominik Cumhuriyeti, Haiti'yi tehdit etti: 48 saat süre verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dominik Cumhuriyeti, Haiti'yi tehdit etti: 48 saat süre verdi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Abinader ile Haiti arasındaki son dönemlerde kriz büyüyerek devam ediyor. Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Abinader, Haiti'yi sınırı kapatmakla açık şekilde tehdit etti.

Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Luis Abinader, iki ülke sınırından geçen Masacre Nehri'nde kanal inşaatı yapan komşu ülke Haiti'yi sınırı tamamen kapatmakla tehdit etti.  Dominik Cumhuriyeti hükümetinden yapılan açıklamada, Haiti'nin Masacre Nehri'nde inşa ettiği kanalı durdurmaması halinde kara sınırının kapatılmasının yanı sıra hava ve deniz ticaretinin de durdurulacağı duyuruldu.

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR SÜRE VERDİ

Yerel basında çıkan haberde ise Abinader'in yeni bir duyuruya kadar Haitililere yönelik vizeleri askıya aldığı ve Masacre Nehri'nde inşa edilen kanalın perşembe gününe kadar durdurulmaması halinde sınırı tümüyle kapatma emrini vereceği belirtildi.

İki ülke için son derece önemli olan Masacre Nehri, tarım arazilerinin sulanmasının yanı sıra içme suyu kullanımında da hayati önem taşıyor.

Haiti'nin 3. ticaret ortağı olan Dominik Cumhuriyeti'ne göre, kanalın inşa edilmesi halinde suyun bir kısmının Haiti topraklarına akacağı ve nehrin suyunun ciddi manada azalacağı savunuluyor.

190 KM'LİK DUVAR İNŞAATI

Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Abinader, geçen yılki açıklamasında ise Haiti'deki çete savaşlarını ve ülkeye yönelen yoğun göç akışını gerekçe göstererek sınıra 190 kilometrelik duvar inşa edileceğini bildirmişti. Derin ekonomik ve sosyal krizle boğuşan Haiti, Dominik Cumhuriyeti sınırının kapatılması halinde ekonomisinin devasa bir darbe alacağı değerlendiriliyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...