Birleşmiş Milletler'den Haiti çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Birleşmiş Milletler'den Haiti çağrısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler, Haiti'deki "kıyıma" son verilmesi gerektiği konusunda çağrı da bulundu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Haiti'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler, Haiti'deki güvenlik durumunun ciddiyetine dikkati çekerek, "kıyıma" son verilmesi çağrısında bulundu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son iki haftada Haiti'de 10 bin kişinin yerinden edildiğini aktaran Dujarric, bu yılın başlangıcından bu yana ise 2 bin 500 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Dujarric, ülkede insan hakları ihlallerinin de gerçekleşmeye devam ettiğine dikkati çekerek, insani yardım toplumunun çatışmaya acilen son verilmesi için çağrı yaptığını kaydetti.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths'in da "Bu kıyıma bir son verilmesi gerekiyor." mesajı verdiğini aktaran Dujarric, Haiti toplumunun yarısından fazlasının insani yardım ve gıda yardımına muhtaç olduğuna işaret etti.

HAİTİ'DEKİ ŞİDDET OLAYLARI

Haiti'deki toplumsal huzursuzluk, Temmuz 2021'deki Devlet Başkanı Jovenel Moise suikastı, aynı yıl ağustosta 2 bin 200'den fazla kişinin ölümüne ve on binlerce evin yıkılmasına yol açan 7,2 büyüklüğündeki deprem, enflasyon, kolera vakaları, kaçırma olayları ve şiddetin artmasıyla son yıllarda önemli ölçüde derinleşti.

Ülkede silahlı grupların çatışmaları nedeniyle Nisan 2022'den bu yana yüzlerce kişi yaşamını yitirdi.

Enflasyonun son yılların en yüksek seviyesine ulaştığı ülkede, nüfusun yüzde 40'ı gıda yardımlarına bağımlıyken, kronik hale gelen çete çatışmaları da yüzlerce kişinin ölümüne ve binlercesinin yerinden edilmesine yol açtı.

BM raporunda başkent Port-au-Prince'teki güvenlik sorunlarının, savaştaki bir ülkenin seviyesine ulaştığı belirtilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...