Ermeni çete liderleri tek tek yakalanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ermeni çete liderleri tek tek yakalanıyor

Dünya Haberleri  / HABER MERKEZİ

Azerbaycan, katliama karışan 49 Ermeni’nin de aralarında bulunduğu 300 kişiyi yakalamak için operasyon başlattı. Bölgede çember daralırken, Ermeni elebaşları dağlık alanlardan kaçmaya çalışıyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Azerbaycan terörle mücadele birimi, Hankendi, Hocalı, Hocavened, Askeran ve Ağdere’de, Karabağ işgali dönemi ve sonrasında katliam emrini veren ve olaylara karışan Ermenilerin izini sürüyor. 1. Karabağ Savaşında katliamlara karışan 49 ismin kırmızı kategoride yer aldığı 300 kişilik arananlar listesi ile ilgili özel çalışma başlatıldı. Listede “acil” koduyla arananlar için çember daralırken, Ermeni çete elebaşları kırsaldaki dağlık alanlardan kaçmaya çalışıyor.

YARGILANACAKLAR

Listede yer alan dönemin azılı katillerinden Vitaly Balasanyan yakalanan ilk isim oldu. Karabağ katliamlarının kara kutusu olan Balasanyan’ın anlatacakları katliama dair birçok karanlık noktayı aydınlatacak. 2020 sonrası Karabağ’a gelen ve bir süre korsan cumhuriyetin başbakanlığı görevinde bulunan Ruben Vardaryan yakalanan diğer isim oldu. Korsan hükûmetin dışişleri bakanı David Babayan Azerbaycan güçlerine teslim olurken, Laçın koridorundan Ermenistan’a geçmeye çalışan sözde cumhuriyetin eski Savunma Bakanı Levon Mnatsakanyan ve İstihbarat Servis Başkanı Arşavir Gharamyan da yakalandı. Yüzlerce cinayetin sorumlularından olan Gharamyan da Bakü’ye nakledildi. Akşam saatlerinde ise, sözde Genelkurmay Başkanı 1. Yardımcısı David Manukyan da ele geçirildi. Bakü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Mustafa, önümüzdeki günlerde birçok ismin daha ele geçirilip Azerbaycan mahkemelerinde yargılanacağını kaydetti. Azerbaycanlı Akademisyen, katliam elebaşıları için “Onları kışkırtıp üzerimize salanlar şimdi yalnız bıraktı. Bu bütün benzer hevesler içerisinde olan Ermenilere ders olmalıdır’ diye konuştu.

ÜÇ ÜLKEYE YALVARDILAR

Azerbaycan güçlerinin kontrol noktalarında yakalanan Ermeni katliam önderlerinin, bölgeden çıkarılmaları için öncelikle Fransa ve İran’dan yardım istediği ortaya çıktı. İki ülkeden gelen “bir şey yapamayız” cevabı sonrası Rus Barış Güçleri’nin kapısını çalan Ermeniler, General Aleksander Lentsov’a Azerbaycan’ın özellikle istediği Ermeni ileri gelenlerini Karabağ’dan çıkarması için bir liste verdi. Azerbaycan makamları, Moskova’dan gelen ret talebiyle gizli geçitleri kullanma, sahte kimlikle Laçin’den çıkma gibi yollara başvuran katiller için çemberin daraldığı bilgisini verdi. Güvenlik güçlerinin Hankendi’ye girdiğini hatırlatan Azerbaycan kaynakları, önümüzdeki günlerde çok daha çarpıcı gelişmelerin yaşanabileceğini aktardı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...