Estonya'dan skandal sözde 'Ermeni Soykırımı' kararı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Estonya'dan skandal sözde 'Ermeni Soykırımı' kararı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Ermenistan'da gerçekleştirdiği resmi ziyaret sonrası sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile görüştüğünü söyleyen Tsahhna sözde Ermeni soykırımının Estonya parlamentosu tarafından tanınması için çalışacağını açıkladı.

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Ermenistan'a gerçekleştirdiği ziyaret sonrası skandal bir karara imza attı. Tsahkna sözde Ermeni Soykırımı'nın Estonya parlamentosu tarafından resmi olarak tanınma sürecini başlatma sözü verdi.

SÖZDE SOYKIRIMI TANIMA SÖZÜ

Skandal açıklamasını sosyal medya hesabından duyuran Tsahkna şu ifadeleri kullandı;

"Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile yaptığım görüşmede, Ermeni halkına yönelik soykırımı tanımadığımız için Estonya'nın bir borcu olduğunu vurguladım. Bu konu hakkında Estonya parlamentosunda da süreci başlatacağım." 

Margus Tsahkna, 13 Aralık'ta Yerevan'daki Tsitsernakaberd tepesinde bulunan sözde Ermeni Soykırımı Anıtı'nı ziyaret etmişti. 

Karar Parlemento'dan geçerse Estonya sözde 'Ermeni soykırımı'nı tanıyan 32. ülke olacak. Şuana kadar gerçeklere dayanmayan Ermeni lobilerinin faaliyetleri ile ortaya atılan iddialar sonucu Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kıbrıs Rum Yönetimi, Çekya, Ermenistan, Fransa, Yunanistan, İtalya, Libya, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Hollanda, Paraguay, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Suriye, Vatikan, Venezuela ve Uruguay sözde 'Ermeni Soykırımı'nı kabul etti. 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...