FBI, Ukrayna için devreye girdi! ABD'li şirketler kanıtları topluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FBI, Ukrayna için devreye girdi! ABD'li şirketler kanıtları topluyor

DÜNYA Haberleri

ABD Federal Soruşturma Bürosu, Kiev'deki yetkililerin iddia edilen savaş suçları soruşturmalarından elde edilen büyük miktarda veriyi işlemesine yardımcı oluyor. Yapılan çalışmalar, cep telefonu bilgilerinin incelenmesini, DNA örneklerinin adli tıp analizlerinin yanı sıra savaş alanlarından toplanan vücut parçalarının analizini de içeriyor.

Ukrayna, Ruslar tarafından işlenen savaş suçlarına ilişkin kanıt toplamak için ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Amerikan şirketleriyle birlikte çalışıyor.

Ukraynalı yetkililer, geçen Şubat ayında Rusya'nın başlattığı askeri operasyonlardan bu yana çatışmaların harap ettiği savaş alanlarından ve Ukrayna kasabalarından dijital bilgiler topluyor.

VERİLER TOPLANIYOR VE ANALİZ EDİLİYOR

Daha önce Ukrayna'da FBI için yasal ataşe olarak çalışan bir özel ajan olan Alex Kobzanets, San Francisco'daki RSA siber güvenlik konferansında, “Bu verilerin toplanması ve analiz edilmesi, bu veriler üzerinde çalışmak, FBI'ın üzerinde çalışma deneyimine sahip olduğu bir şeydir” dedi.

Reuters tarafından aktarılan habere göre, bu çalışma, cep telefonu bilgilerinin incelenmesini, DNA örneklerinin adli tıp analizlerinin yanı sıra savaş alanlarından toplanan vücut parçalarının analizini içeriyor.

FBI, Ukrayna için devreye girdi! ABD'li şirketler kanıtları topluyor

ABD-UKRAYNA İŞBİRLİĞİ SİBER ALANDA GÜÇLENİYOR

Çalışma, Rusya'nın her iki ülke için de ortak bir düşman olduğu siber cephede ABD ile Ukrayna arasında derinleşen işbirliğini yansıtıyor.

ABD güvenlik şirketleri ve yetkilileri, en az 2015'ten beri Rus siber saldırılarını savuşturma çabalarında Ukrayna'nın önemli bir ortağı oldu.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...