Rusya'dan Batı'ya gözdağı: Yeni bir dünya savaşının eşiğindeyiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'dan Batı'ya gözdağı: Yeni bir dünya savaşının eşiğindeyiz

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müttefiki Dimitri Medvedev, "Dünyanın muhtemelen yeni bir dünya savaşının eşiğinde olduğunu ve nükleer çatışma risklerinin arttığını" söyledi. Medvedev, rakiplerin Rusya'nın kararlılığını hafife almaması gerektiğini belirtti.

Rusya, kendisine veya müttefiklerine yönelik herhangi bir saldırı durumunda ilk önce "nükleer silahları" kullanabilir.

Bu sözler Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev'e ait.

Medvedev, Moskova'da bir konferansta “Dünyanın hasta olduğunu ve büyük olasılıkla yeni bir dünya savaşının eşiğinde olduğunu” söyledi.

RUSYA'DAN "NÜKLEER SAVAŞ" UYARISI

2008 ve 2012 yılları arasında Rusya devlet başkanlığı da yapmış olan Medvedev, “Böyle yeni bir dünya savaşının kaçınılmaz olmadığını, ancak nükleer çatışma risklerinin arttığını ve iklim değişikliği endişelerinden daha ciddi olduğunu” ifade etti.

Medvedev, rakiplerin Rusya'nın kararlılığını hafife almaması gerektiğini belirtti.

Rusya'dan Batı'ya gözdağı: Yeni bir dünya savaşının eşiğindeyiz

RUSYA DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en tehlikeli on yılla karşı karşıya olduğunu söylemişti.

Ukrayna'daki savaşı saldırgan ve kibirli bir Batı ile varoluşsal bir savaş olarak nitelendiren Putin, “Rusya'nın kendisini herhangi bir saldırgana karşı korumak için mevcut tüm araçları kullanacağını” tekrarlıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...