Fırat’tan başlayan kolera bütün Suriye’ye yayıldı!

Fırat’tan başlayan kolera bütün Suriye’ye yayıldı!

DÜNYA Haberleri

Suriye’de ölümcül bir kolera salgınının başladığı belirtilerek şimdiden 39 kişinin öldüğü ve yüzlerce kişiye bulaştığı bildirildi. Savaşın parçaladığı ülkenin, bu salgını durduramayacağına dair endişeler arttı.

OSMAN SAĞIRLI

Birleşmiş Milletler (BM) ve Suriye rejiminin Sağlık Bakanlığı, salgının kaynağının Fırat Nehri olduğunu belirterek, koleranın nehirden kirli su içen ve tarla sulayan kişiler tarafından yayıldığını açıkladı. Salgın, ülkenin rejim kontrolündeki bölgelerinin yanı sıra kuzeydoğudaki bölgeleri de vurdu. Koleranın bütün ülkeye yayılma tehlikesi olduğunu belirten sivil toplum kuruluşları (STK) salgının ana sebebinin su seviyesinin düştüğü Fırat Nehri’nde “vibrio cholerae” varlığı olduğunu açıkladı. Kuzeyde Halep ve Rakka, Akdeniz kıyısında Lâzkiye ve Irak sınırındaki Deyrizor dâhil olmak üzere birçok şehirde kolera vakaları bildirildi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...