CANLI ANLATIM

Gazze son durum... Katliam daha da artacak! İsrail 2 tugayını naklediyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze son durum... Katliam daha da artacak! İsrail 2 tugayını naklediyor

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor. Son 24 saatte 79 Filistinli daha İsrail saldırıları sonucunda hayatını kaybederken İsrail'den de bir son dakika açıklaması geldi. Buna göre, İsrail Ordusu kuzeyde talimlerle hazırlanan biri zırhlı biri piyade iki tugayın 'destek' için Gazze Şeridi'ne nakledileceğini duyurdu.

Canlı Anlatım Özeti
  • HAN YUNUS'TA TOPLU MEZARDAN ONLARCA CESET DAHA ÇIKARILDI!
  • UNRWA, GAZZE'NİN KUZEYİNE İNSANİ YARDIM ULAŞTIRDI
  • SON 24 SAATTE 74 CAN KAYBI
  • İSRAİL ORDUSU İKİ TUGAYINI GAZZE'YE NAKLETTİĞİNİ DUYURDU
  • İSRAİLLİ BAKANDAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER
  • ALMANYA, GAZZE'DE UNRWA İLE İŞBİRLİĞİNİ YENİDEN BAŞLATACAK
  • ABD, GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN İNSANİ YARDIM İNDİRDİ
  • GAZZELİLER HAVADAN BIRAKILAN YARDIMLARI ALABİLMEK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞTI
  • İSRAİLLİ ESİRLERİN YAKINLARI TEL AVİV'DE GÖSTERİ DÜZENLEDİ
  • İSRAİL'İN 261 ASKERİ KARA OPERASYONLARINDA ÖLDÜ

24.04.2024 16:40

HAN YUNUS'TA TOPLU MEZARDAN ONLARCA CESET DAHA ÇIKARILDI!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinden çekilmesinin ardından Nasır Hastanesi kompleksinde bulunan toplu mezardan 51 cesedin daha çıkarıldığı belirtildi.


24.04.2024 16:00

UNRWA, GAZZE'NİN KUZEYİNE İNSANİ YARDIM ULAŞTIRDI

UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğiyle Gazze'nin kuzeyine tıbbi malzeme ve su arıtma desteği için tehlikelerle dolu bir insani yardım operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Cibaliya Kampı'na insani yardımların ulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, Gazze'nin tüm bölgelerinde hayat kurtarmak için insani yardımların bel kemiğini oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, Gazze halkının hayatının kurtarılması için ateşkesin tek ümit olduğu vurgulandı.


24.04.2024 14:00

🔴SON 24 SAATTE 74 CAN KAYBI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 201 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 79 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 86 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 34 bin 262'ye, yaralı sayısının da 77 bin 229'a yükseldiği kaydedildi.


24.04.2024 13:30

🔴İSRAİL ORDUSU İKİ TUGAYINI GAZZE'YE NAKLETTİĞİNİ DUYURDU

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, kuzeyde talimlerle hazırlanan biri zırhlı biri piyade iki tugayın destek için Gazze Şeridi'ne nakledileceği ifade edildi.

İsrail ordu radyosu da Gazze'ye nakledilen iki tugayın, Gazze Şeridi'ni ortadan ikiye bölen ordu hattı "Netzarim" koridoru ile insani yardımların aktarılması için ABD'nin desteğiyle denize kurulan geçici iskele hattında görev yapacağını duyurdu.

Ayrıca 7 Nisan'dan itibaren Gazze'de bu iki noktada görev yapan Nahal Tugayı'nın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah saldırısı için talim yapacağı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Gazze Şeridi'ne saldırılarını aralıksız şekilde devam eden İsrail ordusu, son 24 saat içinde 50 noktayı havadan bombaladığını duyurdu.


24.04.2024 07:00

İSRAİLLİ BAKANDAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, ABD Başkanı Joe Biden'ın Tel Aviv ile Washington arasındaki ilişkilere "zarar verdiğini" savunarak ABD'deki başkanlık seçimlerinde oy kullanma hakkı olsa Donald Trump'ı tercih edeceğini belirtti.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud saflarında yer alan Chikli, İsrail'deki bir radyo programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazze Şeridi'nde yönelik saldırıların başından bu yana verdiği destek ve silah yardımına rağmen ABD Başkanı Biden'ı eleştiren Chikli, "(Biden'ın liderliğinde) ABD gücünü yansıtamıyor. Bu da İsrail'e ve diğer ülkelere zarar veriyor." yorumunda bulundu.


24.04.2024 05:00

ALMANYA, GAZZE'DE UNRWA İLE İŞBİRLİĞİNİ YENİDEN BAŞLATACAK

Almanya Dışişleri Bakanlığı ile Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Bakanlığının yaptığı ortak açıklamada, eski Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın yönetiminde BM tarafından atanan Bağımsız İnceleme Grubu'nun raporunun yayımlanmasının memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, UNRWA'nın rapordaki önerileri hızlı ve eksiksiz uygulayacağını açıkladığına işaret edildi.

Alman hükümetinin, İsrail tarafından UNRWA'ya yöneltilen suçlamaları yoğun şekilde ele aldığı ve bu bağlamda İsrail hükümeti, BM ve diğer uluslararası donörlerle yakın temas halinde olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, söz konusu raporun önerilerinin ivedilikle uygulanması çağrısında bulunuldu.


24.04.2024 03:00

ABD, GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN İNSANİ YARDIM İNDİRDİ

CENTCOM'un X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, Gazze'deki halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kentin kuzeyine askeri uçaklarla havadan insani yardım indirildiği bilgisi paylaşıldı.

Operasyonla yaklaşık 30 bin 16 öğüne tekabül eden gıdanın havadan bırakıldığı ifade edilen açıklamada, bu kapsamda ABD'nin şimdiye kadar 1041 ton insani yardım yaptığı aktarıldı.

Açıklamada, bu operasyonda paketlerden birinin kıyıya yakın sığ suya düştüğü, sivillerin ya da altyapının zarar gördüğünün düşünülmediği ancak durumun izlenmeye devam edileceği belirtildi.


24.04.2024 01:42

GAZZELİLER HAVADAN BIRAKILAN YARDIMLARI ALABİLMEK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞTI

Şiddetli açlıkla mücadele eden Gazzeliler, kuzeydeki Gazze kentinde bulunan Eş-Şati Kampı yakınlarına havadan bırakılan yardımları alabilmek için birbiriyle yarışırken görüntülendi.

Gazze son durum... Katliam daha da artacak! İsrail 2 tugayını naklediyor - 1. Resim


24.04.2024 00:30

İSRAİLLİ ESİRLERİN YAKINLARI TEL AVİV'DE GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki esirlerin yakınları ve onlara destek veren çok sayıda kişi, Hamas'ın elindeki esirlerin bir an önce evlerine dönmesi talebiyle Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine tepki gösteri göstericiler, savaşın bitmesi ve esir takası için anlaşma sağlanmasını talep etti.


24.04.2024 00:00

İSRAİL'İN 261 ASKERİ KARA OPERASYONLARINDA ÖLDÜ

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yürütülen kara operasyonunda 1 askerin daha öldüğü aktararak, ölen askerin Gazze Tümeni'nin Kuzey Tugayı'ndan 43 yaşındaki Salm Alkreshat olduğu ifade edildi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 27 Ekim'de başlattığı kara operasyonunda bugüne kadar 261 asker öldü.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...