Gazze’den komşu ülkelere çağrı: Kan bağışı yapın

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gazze’den komşu ülkelere çağrı: Kan bağışı yapın

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Gazze Şeridi'nin Deir el-Balah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi’nden kan bağışı çağrısı yapıldı. Komşu ülkelere seslenen hastane sözcüsü Dr. Halil El Dakran, binlerce yaralının kurtarılması için tıbbi malzeme ve yakıtın yanı sıra kan bağışı yapılması gerektiğini belirtti.

İsrail'in 39 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hastaneler tamamen hizmet dışı kalma riskiyle karşı karşıya. İsrail'in saldırılarını giderek arttığı bölgede çok sayıda sivilin yaralanmasıyla hastanelerde kan stokları ciddi seviyede düştü. Deir el-Balah’daki El Aksa Şehitleri Hastanesi Sözcüsü Dr. Halil El Dakran, hastanede çok sayıda yaralının bulunduğunu belirterek ciddi kan stoku sıkıntısı yaşandığını ifade etti. El Dakran, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın halka El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne giderek kan bağışında bulunmaları yönünde yaptığı çağrıyı hatırlattı. El Dakran ayrıca Gazze Şeridi'ne komşu ülkelere binlerce yaralının kurtarılması için tıbbi malzeme ve yakıtın yanı sıra kan bağışı yapma çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yapılan açıklamada, Gazze'deki 36 hastaneden 22'sinin "yakıt yetersizliği, saldırılar ve hasar" nedeniyle hizmet dışı kaldığı duyuruldu. Açık olan 14 hastanede ise ameliyatları sürdürmek ve yoğun bakım da dahil olmak üzere yatarak tedavi sağlamak için yeterli malzemenin olmadığı vurgulandı. Derhal ateşkes ilan edilmesi yönünde çağrıda bulunulan açıklamada, sivillerin ve sağlık hizmetlerinin korunması, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi gerektiği belirtildi. 

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana 46'sı Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6'sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 365'i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre, ölenlerin sayısı 11 bin 240'ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630'unu çocuklar ve 3 bin 130'unu kadınlar oluşturuyor. Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 193 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...