Güney Kıbrıs'ta Türk bayrağına saygısızlık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güney Kıbrıs'ta Türk bayrağına saygısızlık

DÜNYA Haberleri

Güney Kıbrıs'ın sahil bölgesi Baf'ta, uluslararası bisiklet yarışı kapsamında meydanı asılan Türk bayrağına büyük saygısızlık yapıldı. Yoldan geçen bazı vatandaşların tepki göstermesi üzerine Türk bayrağı, belediye meclis üyeleri tarafından izinsiz şekilde indirildi.

Güney Kıbrıs'ta üzenlenen bisiklet yarışmasına, 39 ülkeden yarışmacı katıldı. Yarışma kapsamında, 39 ülkenin bayrakları ilçedeki Kennedy Meydanı'na asıldı. Ülkemizin de temsil edileceği yarışma dolayısıyla asılan Türk bayrağı, tepkiler sonucu izinsiz bir biçimde indirildi.

BAYRAĞIN ASILMASINI GÜNEY KIBRISLI YETKİLİLER İSTEMİŞ

Haber 7'nin Yunanistan merkezli haber sitesi IN.gr'de yer alan bilgilere göre, Türk bayrağının asılı olduğunu görenler duruma tepki gösterdi. Yaşananlar sonrası Türk bayrağı belediye meclis üyeleri tarafından kaldırıldı.

Söz konusu durumun kargaşaya neden olduğunu yazan IN.gr, haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Bayrağın asılması kentte büyük tepkilere yol açarken, birçok kişi Baf Belediye'sini suçlayarak bunun büyük bir provokasyon olduğunu söyledi. Belediye ise, konuya açıklık getiren bir açıklama yayımlayarak, organizatörlerin Türk bayrağı da dahil olmak üzere etkinliğe katılan sporcuların geldikleri ülkelerin bayraklarının asılmasını talep ettiklerini belirtti.

Baf Belediyesi konuyla ilgili olarak Kıbrıs Spor Kurumu'nun görüşünü sordu ve bayrağın yerinde kalması gerektiği yanıtını aldı. Zira Türkiye'de de Kıbrıslı sporcular yarışırken Kıbrıs bayrağına benzer bir şeyler oluyor.

Son olarak Baf Belediyesi'nin bildirdiğine göre bayrak, bu eylemi kendi inisiyatifleriyle gerçekleştiren iki belediye meclis üyesi tarafından direkten indirildi. Belediye yaptığı açıklamada son olarak, yarışmanın organizatörü olmadığını belirterek, başka hiçbir girişimde bulunmayacağını söyledi."

(HABER 7)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...