İsrail Cumhurbaşkanından Gazze'deki çocuk katliamına 'Hitler' kılıfı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail Cumhurbaşkanından Gazze'deki çocuk katliamına 'Hitler' kılıfı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze'deki çocuk ölümlerini itiraf etti. Katliamı meşru göstermek isteyen Herzog, 'Hitler' bahanesine sığınarak, elindeki kitabın Gazze'de bir çocuğun odasında bulunduğunu iddia etti.

İsrail, Gazze'de başlattığı sivil katliamını sürdürüyor. 7 Ekim'den bu yana abluka altına alınan Gazze Şeridi'nde can kaybı 11 bini aştı, yaralıların sayısı ise her geçen dakika artıyor. Katliamlara kılıf arayan İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, son açıklamasında sözde deliller sunarak çocuk katliamını adeta itiraf etti.

ÇOCUK ÖLÜMLERİNE BAHANE BULDU

BBC'ye röportaj veren Herzog, Gazze'de çocukların neden hedef olduğunu anlattı. Herzog, Gazze Şeridi'nde çocuk odalarının Hamas tarafından üs olarak kullanıldığını iddia etti ve bölgede sivil ölümlerinin olduğunu kabul etti ancak trajedilerin çoğundan Hamas'ı sorumlu tuttu.

Eline Adolf Hitler'in 'Kavgam' adlı kitabının Arapça edisyonunu alan Herzog, kitabı birkaç ay önce silahlı bir saldırganın cesedinin üzerinde bulduklarını söyledi. Kitapta bazı bölümlerin işaretlendiğini söyleyen Herzog, kitabın bulunduğu yerin bir çocuk odası olduğunu iddia etti.

"ŞİFA HASTANESİNDE 'HAMAS ÜSSÜ' VAR"

Herzog, Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıların sorulması üzerine ise İsrail'in her şeyi saptırdığı iddiasında bulundu. Hastanede elektriğin olduğunu söyleyen Herzog, burada çok büyük bir Hamas üssü olduğunu iddia etti.

Gazze'deki vatandaşların başka hastanelere gitmesi gerektiğini söyleyen Herzog, bölgeyi hassas bir şekilde koordine ettiklerini iddia etti ve İsrail'in Gazze'deki operasyonlarını 'uluslararası insani hukuk kurallarına göre' yürüttüğünü söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...