İşgal ordusu Şifa hastanesini peş peşe dört kez vurdu, 2 çocuk hastanesini tanklarla kuşattı! Netanyahu'dan İsraillileri öfkeden deliye döndüren karar | Savaşta son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail ordusu çatışmanın 35. gününde Gazze’ye yönelik yoğun bombardımanlarına devam ediyor. İşgalci ordu Şifa hastanesini üst üste dört kez vurdu. Saldırıda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca 2 çocuk hastanesini tanklarla kuşattı. Bölgede tablo her geçen ağırlaşırken hayatını kaybeden Filistinli sayısı 11 bin 78'e yükseldi. Öte yandan İsrail halkının esirler konusunda öfkesi giderek artarken İngiliz basını İsrail Başbakanı Netanyahu’nun rehinlere karşılık ateşkes anlaşması yapmadığını yazdı. İşte İsrail-Hamas çatışmasında son gelişmeler…

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik düzenlediği Aksa Tufanı operasyonun ardından başlayan çatışmalar 35. gününde…

İşgalci İsrail ordusu Gazze'deki katliamlarına bir yenisini ekledi. Binlerce kişinin sığındığı Şifa Hastanesi'ni ve çevresini vurdu. Hastanede polikliniklerin bulunduğu bina da hedef alındı. Geceden bu yana 4 kez hedef saldırıya uğrayan hastanede çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

2 ÇOCUK HASTANESİNE TANKLI KUŞATMA

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki hastaneleri kuşattığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail işgali Rantisi ve Nasr Çocuk Hastanelerini kuşatıyor ve oksijen tanklarını durduruyor. Hasta çocuklar ölüm tehlikesi altında. Kuşatılan hastanelerdeki yerinden edilmiş kişiler ve sağlık çalışanlarının yiyeceği ve suyu yok." ifadesi kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan diğer bir açıklamada da Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelerin hizmetlerini durdurmak zorunda kalacağı bildirildi.

Açıklamada, "Sağlık hizmetlerinin devam edebilmesi için tüm çabaları tükettik. Gazze kenti ve Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin hizmet dışı kalmasına sadece birkaç saat kaldı." ifadesine yer verildi.

Başta İslam ve Arap dünyası olmak üzere dünyaya seslenilen açıklamada, "büyük bir felaket yaşanmadan önce hastanelere tıbbi malzeme ve yakıt getirilmesi için acilen harekete geçilmesi" çağrısında bulunuldu.

İşgal ordusu Şifa hastanesini peş peşe dört kez vurdu, 2 çocuk hastanesini tanklarla kuşattı! Netanyahu'dan İsraillileri öfkeden deliye döndüren karar | Savaşta son durum

İSRAİLLİLERİN 'REHİNE' ÖFKESİ ARTIYOR

Dün ABD, Gazze'de her gün 4 saat insani ateşkes olacağını duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada İsrail'in Filistinli sivillerin Gazze Şeridi’nin güneyine geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca saldırılara ara vereceği bildirildi. Gelişme insanlık için umut ışığı olurken İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'ya tepkiler dinmiyor. Hamas'ın esir aldığı yaklaşık 240 kişi, İsrail'in bir numaralı gündem maddesi haline gelmiş durumda. Rehinelerin aileleri müzakerelere öncelik verilmesi için Başbakan Netanyahu'nun evinin önünde toplanırken, İsrail halkının öfkesi de giderek artıyor.

İNGİLİZ BASINI YAZDI

İngiliz Guardian gazetesi, Netanyahu'nun tüm öfke ve eleştirilere rağmen esirler karşılığında ateşkes anlaşmasını reddettiğini ve aldığı sert tavrı devam ettirdiğini yazdı. Müzakerelere aşina olan üç yetkiliye göre, masadaki anlaşma, 5 günlük ateşkes karşılığında çocukların, kadınların, yaşlıların ve hastaların serbest bırakılmasını içeriyordu ancak İsrail hükümeti bunu geri çevirdi.

İSRAİL ORDUSU: HAMAS'IN SALDIRI PLANLARINI ELE GEÇİRDİK

İsrail ordusu Batı Cebaliye'de yer altında yapılan 10 saatlik bir çatışmanın sonucunda çok sayıda Hamas mensubunu etkisiz hale getirdiklerini duyurdu. Çatışmalar sonucu Hamas'ın saldırı planlarını ele geçirdiklerini açıklayan İsrail güçleri, savaşın başından bu yana 130 tünelin yok edildiğini iddia etti.

İsrail-Hamas savaşında dakika dakika öne çıkan gelişmeler...

00:35 Fransa Cumhurbaşkanı Macron: (Gazze'de) Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz.

23:52 Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 42. Genel Konferansı'nda Türkiye'nin de eş sunucusu olduğu, Gazze'de sivillere saldırıların derhal sona erdirilmesi çağrısı yapan karar tasarısı 8'e karşı 96 oyla kabul edildi.

23:32 Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’nin çevresine yoğun olarak saldırı düzenlediği duyuruldu.

23:27  İsrail Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim'deki saldırılarda öldürülen ve daha önce 1400 olarak açıklanan ölü sayısını 1200 olarak düzeltti.

23:16 Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul etme kararını "çok alaycı ve zalimce" olarak nitelendirdi.

22:44 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden BM personeli sayısının 101’e yükseldiği belirtildi.

22:26 Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nde elektrik, su ve iletişimin kesildiği bildirildi.

22:05 Hamas, İsrail'in, kuzeydeki saldırılardan kaçarak güneye giden sivilleri yolda hedef almasını, "uluslararası toplumun alnında kara bir leke" olarak niteledi.

20:48 İngiltere Başbakanlık Sözcüsü, Gazze'de ateşkes çağrılarını desteklemediklerini yineleyerek mevcut durumda muhtemel ateşkesin Hamas'a fayda sağlamasını istemediklerini ileri sürdü.

19:33 Filistin Kızılayı: İsrail güçleri Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine ateş açtı.

18:35 İsrail tankları Gazze Şeridi’nin kuzeyinden güneyine giden Filistinlilere ateş açtı. Saldırıda en az 3 Filistinli hayatını kaybetti.

18:34 Şifa Hastanesi Direktörü Muhammet Abu Salmiya, İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki Al-Buraq Okulu’na düzenlediği saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

18:32  Netanyahu, tam silahsızlandırma dahil Gazze’deki güvenlik kontrolünü ele geçireceklerini söyledi

17:27 Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin müdürü, İsrail'in kentteki bir okula düzenlediği saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

17:10 Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail'in Gazze'nin güneyine giden yerinden edilmiş sivilleri hedef alması sonucu ölenler ve yaralananlar var.

16:32 Polonya, Gazze'de bulunan 30 vatandaşını tahliye etmek için Mısır'a 3 askeri uçak göndereceğini açıkladı.

16:30 Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 11 bin 78'e yükseldi.

15:20 İsrail’in 35 gündür topyekûn abluka altına alarak yoğun bombardımana tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde yakıt sıkıntısı nedeniyle ameliyatlar el feneri ışığında yapılıyor

15:17 Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde bir ayda 100'den fazla BM çalışanının öldürüldüğünü duyurdu.

13:36 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Rantisi ve Nasr Çocuk Hastaneleri'nin İsrail ordusunun kuşatması altında olduğunu açıkladı. Hastanelere giriş çıkış yapılamıyor, hastanenin önündeki araçlar yanıyor.

13:21 Lübnan Hizbullahı, sınır bölgesinde İsrail'e ait askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu.

11:20 Filistin Haber Ajansı: İsrail ordusu Gazze'deki Şifa Hastanesi Yerleşkesi'nde yer alan poliklinik binasını bombaladı, ölü ve yaralılar var.

10:57 ABD'de 2024'teki başkanlık seçimleri için Yeşil Partiden aday adayı olan Jill Stein, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Gazze'de işlediği savaş suçları" hakkında soruşturma yürütülmesini talep etti.

10:36 İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki Eilat kentine dün insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıya karşılık Suriye'de bir "örgütü" vurduğunu duyurdu.

10:23 Dünya Müslüman Alimler Birliği, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları İsrail'e karşı kapsamlı boykot uygulamaya çağırdı.

10:03 İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli 2 tutuklunun evini patlayıcılarla oturulmaz hale getirdi.

09:58 Kuzey Kore'de iktidarda bulunan Kore İşçi Partisi'nin resmi yayın organı olan Rodong Sinmun Gazetesi, ABD'yi silah tedariki yoluyla Orta Doğu'daki durumu daha da kötüleştiren bir "savaş tüccarı" olarak nitelendirdi.

09:35 ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de ateşkes sağlanmasının "mümkün olmadığını" belirtti.

08:37 Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze'ye 500 ton tıbbi yardım malzemesi götürecek olan gemi, Mısır'ın El Ariş Limanına doğru yola çıktı.

07:57 İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nin çevresine düzenlediği yoğun saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetti.

07:27 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlediği baskında 1 Filistinliyi öldürdü, 9'unu yaraladı.

06:32 ABD Dışişleri Bakanlığı binası önünde toplanan Filistin destekçisi göstericiler, Bakanlık çalışanlarına "istifa etmeleri" çağrısında bulundu. Başkent Washington'daki Dışişleri Bakanlığı binasının girişinde bir araya gelen göstericiler, iş çıkışında yakaladıkları Bakanlık çalışanlarına karşı, "İstifa edin. İşi bırakın. İsrail'in katliamının ortağısınız." diye slogan attı.

05:17 Kanada'nın Ontario eyaletinde yer alan Toronto kentinde sağlık çalışanları ittifakı tarafından Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan göstericiler, mumlar yakarak Filistin'e desteklerini gösterdi.

05:16 İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki El-Avde ile Endonezya Hastanesi'nin çevresini hedef aldı.

İşgal ordusu Şifa hastanesini peş peşe dört kez vurdu, 2 çocuk hastanesini tanklarla kuşattı! Netanyahu'dan İsraillileri öfkeden deliye döndüren karar | Savaşta son durum

03:04 İsrail savaş uçakları abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki Rantisi İhtisas Çocuk Hastanesi'ni "doğrudan" hedef aldı.

01:42 Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, kentte çocuklara yönelik tek diyaliz merkezinin hizmet dışı kalmasıyla böbrek yetmezliği çeken 38 çocuğun diyaliz hizmetlerinden mahrum kaldığını belirtti.

01:18 ABD Orta Doğu İnsani Meselelerden Sorumlu Özel Temsilcisi David Satterfield, "Gazzelilerin geleceği Gazze'de, başka bir yerde değil. Temel prensip olarak Gazze nüfusunun yerinden edilmesini desteklemiyoruz veya yerinden edildiğini görmek istemiyoruz." dedi.

01:14 İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesi, 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısına müdahale eden İsrail savaş helikopterlerinin İsrailli siviller ile Hamaslılar arasında seçici hedef gözetmeye, müdahalenin sonraki anlarında başladığını iddia etti.

01:11 Filistin Kızılayı, 65 yardım tırının daha Refah Sınır Kapısı'ndan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne girdiğini duyurdu.

01:09 Hamas'ın siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin danışmanı, İsrail'le henüz insani ateşkese varılmadığını belirterek bu konuda ABD'nin yaptığı açıklamaları yalanladı.

01:03 ABD, İsrail'in kuşatması altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan sivillerin "kaçması" için iki "insani koridor" oluşturulacağını duyurdu.

00:38 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), ajansın Gazze Şeridi'ndeki tesislerinde yaşayan yaklaşık 4 bin 600 yerinden edilmiş hamile kadın ve 380 yeni doğmuş bebeğin tıbbi bakıma ihtiyacı olduğunu duyurdu.

00:37 İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Filistin ile ilgili son gelişmeleri ve Gazze'deki mevcut krizi ele alarak görüş alışverişinde bulundu.

00:02 Filistin yönetimi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını işgal altındaki Batı Şeria'ya taşıdığını belirtti.

00:02 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in bugün Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda İsrailli esirler arasında bulunan bir kadın askerin öldüğünü, bir askerin ise yaralandığını duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda10 Kasım 2023 11:24

hamas ve rehineler bahane ,adamın eline yüzyılın fırsatı geçmiş ,masa başından füze atarak devlet kuracakmış

Sonraki Haber Yükleniyor...