İsrail gece boyu Gazze Şeridi'ne bomba yağdırdı: En az 21 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail gece boyu Gazze Şeridi'ne bomba yağdırdı: En az 21 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail gece gündüz Gazze Şeridi'ni vurmaya devam ediyor. Dün gece İsrail'in Gazze'nin farklı noktalarına gerçekleştirdiği saldırılarda en az 21 kişi hayatını kaybetti.

Dünyanın gözü temel yaşam kaynakları kesilen Gazze'de... İsrail, 7 Ekim'den beri Gazze Şeridi'ni sivil hedef gözetmeksizin bomba yağdırıyor. Gazze’deki bilanço günden güne ağırlaşıyor… Dün açıklanan rakamlara göre; İsrail saldırılarında şu ana kadar vefat edenlerin sayısı 4 bini geçti. 13 binden fazla kişi yaralandı. 

İSRAİL GECE BOYU VURDU

Gelişmeler kaygıyla takip edilirken Filistinli kaynaklar, İsrail'in gece saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin birçok bölgesini hedef aldığını, en az 7 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı.

Refah'ın El Selam mahallesindeki 3 katlı binaya düzenlenen saldırıda 2, Refah'ın batısında 2 katlı bir evin hedef alındığı saldırıda ise 3'ü çocuk 5 kişinin yaşamını kaybettiği kaydedildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye'de ise İsrail savaş uçağının bir eve gerçekleştirdiği saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar, daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400İsraillinin öldüğü,4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk 4137 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 81 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını kaybetmişti.

Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...