İsrail-Hamas rehine takasında tarih değişti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail-Hamas rehine takasında tarih değişti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail devlet televizyonu, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli rehinelerden ilk grubun bugün saat 10.00'dan itibaren serbest bırakılacağını duyururken, İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise rehinelerin cuma gününden önce bırakılmayacağı belirtildi.

İsrail ile Hamas, 7 Ekim'den bu yana süren çatışmalara 4 günlük ara verilmesi ve rehine takası konusunda uzlaştı. Anlaşmaya göre, Hamas'ın 50 rehineyi serbest bırakması karşılığında İsrail de cezaevlerinde kadın ve çocuklardan oluşan 150 Filistinli mahkumu serbest bırakacak ve Gazze'ye daha fazla insani yardım girişine izin verecek.

REHİNE TAKASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

İsrail kanadından, bugün uygulamaya girmesi yönünde beklenti oluşan rehine takası sürecine dair yeni açıklama geldi. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, "Serbest bırakılma, taraflar arasındaki anlaşmanın orijinaline göre başlayacak ve bu cumadan önce olmayacak" ifadesini kullandı.

İsrail basını, söz konusu duyuruyu 'gecikme' olarak değerlendirdi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, "Anlaşmanın uygulanmasındaki gecikme hakkında basına duyuru yapılmadan önce İsrailli rehinelerin ailelerine bilgi verilmediği" belirtildi.

23 KASIM'I İŞARET ETMİŞTİ

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İsrail Ordu Radyosunda katıldığı programda, anlaşma kapsamında ilk İsrailli rehine grubunun 23 Kasım'da teslim alınacağını söylemişti.

İsrail devlet televizyonu da Gazze Şeridi'ndeki İsrailli rehinelerden ilk grubun perşembe günü saat 10.00'dan itibaren serbest bırakılacağını duyurmuştu.

Ayrıca Hamas'ın Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk da İsrail ile çatışmalara insani ara verecek uzlaşının 23 Kasım saat 10.00'da başlayacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...