İsrail, Suriye'de 2 İranlı askeri öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Suriye'de 2 İranlı askeri öldürdü

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas-İsrail arasında devam eden çatışmalarda Hamas'ı desteklediğini belirterek, Gazze'deki katliamlara tepki gösteren İran, Suriye'de iki askerinini İsrail güçlerince öldürüldüğünü açıkladı. İki ülke arasında gerilimi tırmandıran olayı Devrim Muhafizlerı duyururken, İranlı askerlerin Suriye'de askeri danışman olarak görev yaptığı belirtildi.

İsrail-Hamas çatışması 7 Ekim'den bu yana devam ederken, saldırıların dozunu her geçen gün artıran İsrail, Gazze'ye havadan, karadan ve denizden resmen bomba yağdırdı. Saldırılar 48. günde ilan edilen 7 günlük ara ile durulurken, İsrail ordusu ateşkes biter bitmez dün yeniden katliama başladı.

Henüz ateşkes sonrası 48 saat dolmadan yaşanan can kaybı 300'ü aştı, Gazze'da saldırıların başından bu yana ise hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bine yaklaştı.

İKİ DEVRİM MUHAFIZI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan sık sık İsrail'i tehdit eden ve Hamas'a desteğini açıklayan İran, İsrail'in Suriye'ye saldırı düzenlediğini ve bu saldırılarda 2 İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubunun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Devrim Muhafızları Ordusu'nun yazılı açıklamasında, Suriye’de Muhammed Ali Atayi Şurçe ve Penah Takizade adlı iki ordu mensubunun İsrail saldırısında öldürüldüğü bildirildi.

ASKERİ DANIŞMAN OLARAK SURİYE'DEYDİ

Saldırıda hayatını kaybeden iki Devrim Muhafızları Ordusu askerinin "askeri danışman" olarak Suriye'de bulunduğu kaydedildi.

Şam yönetiminin haber ajansı SANA, İsrail güçlerinin sabaha karşı başkent Şam yakınlarına hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...