Savaş bölgeye yayılacak mı? Lübnan'da İran ve Hizbullah arasında Gazze zirvesi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Savaş bölgeye yayılacak mı? Lübnan'da İran ve Hizbullah arasında Gazze zirvesi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdollahian, Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile görüştü. İranlı Bakan, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin sürdürülmediği sürece Gazze Savaşı'nın yayılacağını söyledi.

İsrail, Katar'da varılan anlaşma ışığında Perşembe günü (bugün) sabah saatlerinde rehine takası yapılacağını açıklamış, Hamas ise aynı saatlerde geçici ateşkesin başlayacağını duyurmuştu. Başbakanı Netanyahu'nun üst düzey danışmanlarından biri olan Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı Tzachin Hanegbi, İsrail’in bu kararı ertelediğini açıkladı. Konuyla ilgili spekülasyonlar sürerken, bugün Lübnan'da kritik bir zirve gerçekleşti. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdollahian, Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile görüştü.

"ATEŞKES SÜRDÜRÜLMEDİĞİ SÜRECE SAVAŞ YAYILACAK"

Görüşmeye ait fotoğraf Hizbullah tarafından kamuoyuna servis edildi. Lübnanlı haber sitesi Naharnet'in haberine göre Emir Abdullahiyan, 7 Ekim'den bu yana ikinci Lübnan ziyareti için dün Beyrut'a geldi. İranlı bakan, Beyrut merkezli Al-Mayadeen News Channel'a, yarın yürürlüğe girmesi gereken İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin sürdürülmediği sürece Gazze Savaşı'nın yayılacağını söyledi.

ATEŞKES GERÇEKLEŞMEZSE

Abdollahian "Bu ateşkes yarın başlarsa, devam etmezse... bölgedeki koşullar ateşkes öncesi gibi kalmayacak ve savaşın kapsamı genişleyecek" ifadelerini kullandı.

 
Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...