İsrail’den Mescid-i Aksa imamının evini baskın! Yurt dışı yasağı getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail’den Mescid-i Aksa imamının evini baskın! Yurt dışı yasağı getirildi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail, insanı aranın sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’ne saldırılarına devam ediyor. İsrail güçleri bu kez Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’nin evine baskın düzenlendi. Mescid-i Aksa imamına “İsrail’in güvenliğine karşı ciddi tehlike oluşturduğu” iddiasıyla yurt dışı yasağı getirildi.

İsrail güçleri Mescid-i Aksa İmamı'nın evini bastı, yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Sabri'nin yakınlarından edindiği bilgiye göre, İsrail istihbaratından görevliler bu sabah Şeyh Sabri’nin Doğu Kudüs’te oturduğu eve baskın düzenledi. İsrail güçlerinin, Şeyh Sabri’ye, “İsrail’in güvenliğine karşı ciddi tehlike oluşturduğu” iddiasıyla 1 ay yurt dışına çıkış yasadığı getirdiği aktarıldı.

İsrail güçleri dün de Şeyh Sabri'nin ikamet ettiği dairenin de yer aldığı, 100’e yakın Filistinlinin yaşadığı binaya baskın düzenlemişti. Baskında, burada oturanlara, "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıkım kararı verildiği için binayı tahliye etmeleri emri verilmişti. Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Sabri, yıllardır İsrail polisi, istihbaratı, yargısı ve fanatik Yahudi örgütlerinin hedefinde bulunuyor. İsrail güçleri, birçok kez Şeyh Sabri'yi evine baskın düzenleyerek kendisini ifadeye çağırmış ve hakkında defalarca Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası vermiş, yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

İsrail’den Mescid-i Aksa imamının evini baskın! Yurt dışı yasağı getirildi

TAHLİYE KARARI ÇIKARTILMIŞTI

İşgalci İsrail polisi, baskında, Şeyh Sabri'nin ikamet ettiği dairenin de bulunduğu binanın "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıkılacağı için burada oturanlara binayı tahliye etmeleri emrini verdi.

Binadaki 17 dairede yaklaşık 100 kişinin yaşadığını belirten avukat Zebarika, tahliye kararının özellikle işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 58 gündür devam eden saldırılarıyla aynı zamana denk geldiğine dikkati çekti.

Zebarika, bina için yıkım kararının 2004’te çıktığına ve o tarihten bu yana yıkım tehdidi altında bulunduğuna işaret ederek, "20 yıl sonra bu emri özellikle (Gazze saldırılarının olduğu) bugünlerde uygulamak istiyorlar." dedi.

İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 75, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze'deki hükümete göre, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 523 Filistinli öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 254 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...