Mescid-i Aksa'da 7. Cuma'da aynı zulüm! Ateşkes dinlemeyen İsrail'den namaz kılmak isteyenlere müdahale

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr/
- Güncelleme:
Mescid-i Aksa'da 7. Cuma'da aynı zulüm! Ateşkes dinlemeyen İsrail'den namaz kılmak isteyenlere müdahale

Dünya Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr/

İsrail ile Hamas arasında 4 günlük insani ara ve ateşkes başladı ancak buna uymayan İsrail zulmüne devam ediyor. İsrail polisi, saldırıların gölgesindeki 7. cumada yine Mecsid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen müslümanlara sert müdahalelerde bulundu.

7 Ekim'de başlayan İsrail'in Gazze'ye saldırılarına 4 günlük ara verildi ancak İsrail polisi ateşkes dinlemedi ve cuma namazı kılmak isteyenlere müdahale de bulundu. Bölgede tansiyon yüksek ve  Filistinliler yine, Mescid-i Aksa'da 7. Cuma'da müdahale ile karşı karşıya kaldı.

ATEŞKESİN AYRINTILARI

Ateşkes anlaşması kapsamında Hamas'ın serbest bırakacağı 13 kişilik sivillerin listesi ise İsrail'e ulaştırıldı. Hamas'ın rehineleri serbest bırakmasının ardından İsrail'in de Filistinli mahkumları serbest bırakması bekleniyor. Hamas, İsrailli bir rehineye karşılık aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu üç Filistinli tutuklunun serbest bırakılacağını duyurdu. 4 gün içinde kadın ve 19 yaşın altındaki çocuklardan oluşan 50 İsrailli rehinin serbest bırakılacağı belirtildi. 

İSRAİL ATEŞKESE UYMUYOR

İsrail'in Mescid-i Aksa'da müslümanlara müdahalesinin yanı sıra İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyinden kuzeyine dönmeye çalışan Filistinlilere ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı. 

ATEŞKESİN İLK DAKİKALARINDA İSRAİL SALDIRILARILARINI SÜRDÜRDÜ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Endonezya Hastanesine yoğun bombardımanın ardından baskın yaptı. Hastaneyi kuşatan İsrail askerleri yaralı bir kadını öldürdü, en az 3 kişiyi yaraladı. Askerler, hastane baskınında en az 3 Filistinliyi de gözaltına aldı. Tıbbi kaynaklar, İsrail askerlerinin Endonezya Hastanesine yönelik saldırı ve baskınının Şifa Hastanesindekinden daha korkunç ve şiddetli olduğunu ve bunun açıkça bir savaş suçu olduğunu ifade etti.

İSRAİL'İN SALDIRILARDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 230 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu öldü. İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara verecek uzlaşma 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girdi. Uzlaşıya göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr/
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...